FbPixel
Magyarország

A MOL Campus – A legek irodakomplexuma

A MOL Campus – A legek irodakomplexuma

December elején hivatalosan is átadták a MOL Campust, a MOL-csoport új székházát, Budapest legmagasabb irodaházát. A 143 méter magas épületben jelenleg csak a cég dolgozóit fogadják, de jövő tavasztól a látogatók is gyönyörködhetnek a 120 méter magas kilátóból nyíló látványban.

A MOL-csoport 2016-ban döntött saját központi iroda építése mellett. Az évekig tartó munka után a munkatársak hamarosan beköltözhetnek a vegyes használatú budapesti irodaházba, a MOL Campusba, ahol a legmodernebb műszaki innovációk és fenntartható megoldások várják majd őket.

MOL campus - fmbusiness.hu

A jövő irodája a jelenben

A MOL-csoport 2030-ig tartó stratégiájának szerves részeként az új épület előfutára lehet a jövő irodájának – tájékoztat a társaság. A MOL Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő területén, a BudaParkban található. A 28 szintes komplexumban az irodák és a 120 méter magasságban kialakított kilátó mellett látogatóközpont, két étterem és kávézó is helyet kap.

MOL campus

Fókuszban a fenntartható megoldások

A MOL Campus Budapest egyik legzöldebb irodaháza, magas szintű energiahatékonysággal és környezettudatossággal. A 86,000 négyzetméteres épületet olyan innovatív megoldásokkal szerelték fel, mint a 900 négyzetméteres napelemek, a geotermikus hűtési és fűtési-, valamint a szürkevíz-újrahasznosítás rendszer. A beáramló természetes fényt és a hőmérséklet szabályozását is a legfejlettebb technológia biztosítja.

Az épületben olyan rugalmas tereket alakítottak ki, melyek együttműködésre és közös munkavégzésre inspirálnak.

MOL campus_4

Tökéletes munkakörnyezet

Az irodák kialakítása az Activity-Based Workplace (ABW – a feladatvégzésen alapuló munkaállomás) modellt követi, így minden dolgozó az adott feladatától függően választhatja meg saját munkakörnyezetét, és azt bármikor rugalmasan módosíthatja. Az építészeti tervezés középpontjában a természet és a munkakörnyezet harmóniája állt. Minden munkatárs közvetlen kapcsolatban áll a külső környezettel, így bárki számára elérhető a friss levegő, a napfény és a kilátás.

Ahogy Hernádi Zsolt, a MOL-csoport vezérigazgatója kiemelte: „Ebben az épületben minden a dolgozókról szól, a szerethető közösségi terektől az együttműködésen alapuló munkakörnyezetig és a fenntartható megoldásokig.”


A MOL Campus célja a nemzetközi LEED és BREEAM minősítések Kiváló és Platina fokozatainak megszerzése.

 

 Fotók: molcampus.hu

AMH
48 cikk