FbPixel

Építési technológiák

A Digital Energy Twin átalakítja a fenntartható gyártervezés jövőjét

A Digital Energy Twin-t a Siemens és a Mercedes-Benz AG közösen hozták létre. A cél pedig, hogy javítsák az energiahatékonysági és fenntarthatósági intézkedések integrálását a gyártervezésbe és fejlesztésébe – szúrta ki a hírt az fmbusiness.hu munkatársa az fmnewsroom.com oldalán.

Az építési szabályokat szigorítaná az elektronikus dokumentációs rendszer

Az ÉTDR (építésügyi hatósági engedélyeztetési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszer) működését szabályozó jogszabálytervezet az építési szabályok szigorítását szolgálja - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium az MTI-vel.

Teljesen automatizált gyártósoron készül majd a betoncserép Hejőpapin

Április 16-án a dél-borsodi Hejőpapi településen megtörtént az Európában elérhető legmodernebb technológiával működő, nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó új Wienerberger üzem hivatalos alapkőletétele - tudta meg az fmbusiness.hu.

Fenntarthatóság, digitalizáció, napelempark a debreceni BMW-nél

A BMW Group legnagyobb napelemparkját építi fel az E.ON Debrecenben – tudta meg az fmbusiness.hu. A nagyjából 70 labdarúgópályányi panelrendszer kapacitása közel 45 gigawatt óra lesz.

Az építőipar érdekeit védi az építési termékek környezeti információs rendszere

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer - jelentette be közleményében a minisztérium.

Építőanyag-kereskedelem: a kilátások egyelőre nem jók, de…

Az építőanyag-kereskedők bíznak abban, hogy az év második felében a trend meg fog fordulni. Az építőanyagárak a mélypontra jutottak, további ármérséklődés nem várható – tudta meg az fmbusiness.hu portál az ÉVOSZ Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatától.  

Egyedülálló hőszigetelési technika érkezett Magyarországra

A forradalmi hőszigetelési módszer polisztirol gyöngyök alkalmazásán alapul – írják az fmbusiness.hu szerkesztőségébe eljuttatott közleményben.

Ablakkal fűteni? Magyar építőipari innováció

Természetesen drágább, mint a hagyományos ablak, de egy épület hosszú távú üzemeltetése során az energiahatékonyság miatt a plusz költségek megtérülnek – mondta az fmbusiness.hu-nak a cég tulajdonos-ügyvezetője.

2023 még nem a mélypont az építőiparban...

FM Business - építőipar. A magyar építőipar 2023-ban is drámai visszaesést él át, de mélypont 2024 lesz – ez derült ki az Újház Piramis Építőház által szervezett kerekasztal beszélgetésen Gödön, a cég új építőanyag- és barkácsáruházának megnyitóján. Az fmbusiness.hu azt is megtudta: máris 15 ezren

KPMG: rugalmasság az építőipar jövője

Az állandóan változó piaci környezetben az építőipari ágazatban a rugalmasság és a hosszú távú tervezés létfontosságú - közölte a KPMG az MTI-vel.