FbPixel

#FM

Létesítményüzemeltetés és kiterjesztett valóság: ez már nem játék

Az épületek egyre intelligensebbek lesznek, a fizikai és digitális világ eggyé válik. A kiterjesztett valóság már nem csak a szórakoztatóipar "játéka". Mondhatnánk azt is: ez már nem játék.

Itt vannak az újratervezett Construma és Ipar Napjai időpontok

Az építőipari kiállítás június elejére tolódott, az Ipar Napjai pedig június közepére.

Ki érdemli meg a stafétabotot? – Utódlás az FM szakmában 2.

Ez az egyik legégetőbb kérdés, amit a létesítményüzemeltetésért felelős vezetőknek fel kell tenniük, ha utódkeresésre kerül sor. Megtalálni – lehetőleg házon belül – azt a személyt, aki a legalkalmasabb lehet egy előléptetésre, nem egyszerű feladat, de a Facilitiesnet rámutat néhány fontos szempontra.

Professzionális „utánpótlásnevelés” – utódlás az FM szakmában 1.

A fluktuáció állandó jelenség, és egy kolléga távozása szinte sosem jön jókor. A létesítményüzemeltetésben számos olyan terület van, ahol megengedhetetlen a fennakadás, ezért az FM szakembereknek mindig készen kell állniuk az utódlás megszervezésével.

Miért bízza profikra? - 4 érv a hivatásos takarítók mellett

A vállalkozások fejlődésének sarkalatos pontja a tiszta környezet, hiszen mindenki szívesebben választ olyan munkahelyet, ahol a feladataira koncentrálhat és nem kell aggódnia a por, a fertőzések vagy az allergia miatt.

Óvatos optimizmus az FM-piacon

Legalábbis ez olvasható ki a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) 2021/II. negyedévre vonatkozó kutatásából.

Hogyan léphet szintet FM-szolgáltatásunk?

Egy olyan piacon, ahol az új létesítményeket a legmagasabb elvárásoknak és a különböző minősítési rendszereknek megfelelve alakítják ki, a bérlőkért is élesedik a verseny. Ezen a terepen az innovatív FM-szolgáltatók vannak lépéselőnyben.

Felkészülés, kész, nyitás! - tippek a biztonságos iskolanyitáshoz

A járvány miatti korlátozások fokozatosan feloldásra kerülnek, ide tartozik a jelenléti oktatás újraindítása a felsősök és gimnazisták számára is, ám a vírus még mindig velünk van, így a biztonságos környezet megteremtése továbbra is elengedhetetlen. Éppen ezért nagy felelősség hárul most az iskolaépületek üzemeltetőire.

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!

Az intelligens megoldások nem csak irodába való visszatérést segítik

A információs technológia átszövi mindennapjainkat. Miért éppen az FM szektor napi munkája maradna érintetlen?