FbPixel
2023 október 04.

Épületüzemeltetés

Eladták a pár hónapja átadott ikonikus budai irodaházat

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a nehéz piaci körülmények ellenére az Atenor eladta a 2023 nyarán átadott RoseVille irodaházat.

Az irodahasználat megmarad, de átalakul

A budapesti munkavállalók 46 százaléka hibrid munkamodellben dolgozik, 42 százalékuk továbbra is irodához kötött – tudta meg az fmbusiness.hu a Catapult Research & Design Lab 2023 első negyedévében végzett kutatásából.

Megnyílt az első Hampton by Hilton szálloda Budapesten

Az épületben 219 szoba plusz 4 akadálymentesített szoba került kialakításra - tudta meg az fmbusiness.hu.

Robotkutyára figyeltek fel az Érték és Minőség Nagydíjon

FM Business - ingatlan- és vagyonvédelem hírek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadóját a Parlamentben tartották, ahol egy robotkutya került fókuszba – meg persze a gazdái.

Hatszáz étel- és italautomatát élesztettek újra az üzemeltetők

Persze ehhez kellett az is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelezte, fokozottan ellenőrzik az automatákat, üzemeltetőket – tudta meg az fmbusiness.hu. Adódik a kérdés: a fekete üzemeltetésről az ingatlan üzemeltetője tud?

Korszerűsítési hullámra számítanak az ingatlanpiaci szakértők

Az EU teljes energiafogyasztásának mintegy 40%-áért, az energiából származó üvegházhatású gáz-kibocsátásnak pedig 36%-áért az épületek felelősek. Az ennek csökkentését ösztönző szabályzói környezet, valamint az ESG-szempontoknak való megfelelés gyökeres szemléletváltozást kíván meg a hazai vállalkozásoktól is. 2024-től kezdve már a pénzügyi szektoron kívüli nagyvállalatoknak is fenntarthatósági

Hány fokra állítsuk a légkondicionálót nyáron?

És persze a legfontosabb kérdés: kinek feleljünk meg? Azoknak, akik nehezen viselik a meleget, vagy azoknak, akik legszívesebben nyáron is pulóverben ülnének a monitor előtt. Az fmbusiness.hu erre kereste a választ.

A B+N veszi át az állami kórházak létesítményüzemeltetését

Július 1-től a hét országban teljeskörű facility management szolgáltatást végző B+N Referencia Zrt. látja el a budapesti kórházak műszaki üzemeltetési és karbantartási feladatait a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon keresztül. Ez a magyar létesítményüzemeltetési cég számára harminc fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény 118 telephelyét jelenti, összese több mint

Egyes irodaházak már sohasem hozzák a régi formájukat?

Nagyot változott a pandémia után az irodaházak kihasználtsága - szúrta ki az fmbusiness.hu. Az Egyesült Államokban az üresedési rátát és a foglaltságot a Kastle Systems májusi felmérése tíz fontos amerikai irodapiacra vonatkozóan nézte meg.

„A világ összes épülete nem tud akadálymentessé válni”

Mintegy 15% azoknak az aránya a társadalomban, akik különböző speciális szükségletekkel élik az életüket. Számukra elengedhetetlenek azok az információk, hogy mely épületekben tudnak kerekesszékkel közlekedni, vagy hol találhatóak meg a vak emberek tájékozódását segítő taktilis jelek. Az ESG „S”, vagyis szociális szükségletekre fókuszáló lába volt