FbPixel
2023 március 29.

Épületüzemeltetés

A beltéri levegő minőségét ronthatja a porszívó

A beltéri levegő kétszer, de akár ötször is szennyezettebb lehet, mint a kültéri. Ebben nagy szerepe lehet a takarításból származó vegyi anyagoknak, de a porszívóból kiáramló levegő is nagy mértékben ronthatja az általános levegőminőséget.

Életmentő ablaktisztító robotot fejlesztettek

A létesítményüzemeltetés speciális területe a több emelet magas épületek ablakfelületeinek tisztítása. A magasság jelentette veszély mellett az üvegről visszaverődő hő és az erős szél is extrém terhelést jelent a speciálisan képzett takarítók számára. A biztonság és hatékonyság szem előtt tartásával a Skyline Robotics és a

Új elnököt választott a létesítménygazdálkodási szövetség

Tisztújító közgyűlésen új elnököt és elnökséget választott a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM). Az fmbusiness.hu rövid beszámolója a tisztújításról.

Beléptető kapu telepítése: a méret a lényeg?

Minden itt kezdődik, majd itt végződik. Az automatizált kapuk gördülékeny működése igen fontos az ingatlan üzemeltetése során. Egy átgondolatlan telepítés komoly fejfájást okozhat az üzemeltetők számára. És nem csak az FM-ek számára! Az irodaházban dolgozók és az őket látogató ügyfelek számára is. 

,,Dolgoztunk már a LEGO-nak, a Mercedesnek, de a Zene Házán is

Az építőipar és az épületüzemeltetés jövője összefonódik az interaktív BIM modellekkel. Ahogy Székely Szilárd, a BIM iroda vezetője mondja, ,,nem csak azt tudjuk így, hogy hol vannak a falak, hanem, hogy milyen a rétegrendjük, mi fut bennük, a gépészeti és elektromos berendezésekről meg tudjuk mondani,

Megnőtt a rugalmas irodák iránti kereslet

A Savills és a Workthere becslései szerint az európai irodák 20%-a rugalmas irodává válhat. Ezeknek az irodatípusoknak az értelmezése azonban egyelőre még nagyon változó, éppen ezért ez a szám helyenként eltérő lehet.

Okostelefonokkal a hatékonyabb üzemeltetésért

A mobilapplikációk használata és fejlesztése számos területen megkönnyítheti az FM-ek életét. Jaroslav Barton, a HID fizikai beléptetés-ellenőrzésért felelős termékmarketing igazgatója a Facilities Management Journal-ban világított rá, hogy az okostelefon-alapú megoldások elterjedése milyen kézzelfogható előnyökkel jár.

LED konferencia épületüzemeltetőknek

A MEE Világítástechnikai Társaság idén 14. alkalommal szervezi meg Budapesten a LED Konferencia elnevezésű világítástechnikai rendezvényét az Óbudai Egyetem támogatásával.

Enyhe visszaesés várható az FM-piacon

Izgalmas és történésekkel teli évnek néz elébe a facility management szektor, melynek alakulására nagy mértékben lesz befolyása az első hónapok ártárgyalásainak kimenetele, vagyis, hogy milyen mértékben sikerül a megnövekedett költségek áthárítása – tudta meg az fmbusiness.hu létesítménygazdálkodási hírekkel foglalkozó portál Ruzsinszki Tibor, a LEO Benchmarking