FbPixel
2024 március 02.

Épületüzemeltetés

Megduplázná környezettudatos autómosói számát a nanotechnológiás autómosó

Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta.

Minden intézmény kötelezett arra, hogy tűzvédelmi eszközöket üzemeltessen

Átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető e-naplós rendszert fejlesztett ki egy informatikai vállalkozó és egy tűzvédelmi szakember – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Elindult a cégeket ipari energiatárolók létesítésére ösztönző program

A mai naptól, azaz január 15-től a családoknak szóló Napenergia Plusz Program mellett megnyílik a gazdasági társaságokat megcélzó pályázat is - tudta meg a létesítményüzemeltetési hírekkel is foglalkozó fmbusiness.hu hírportál.

Lehet a klímaberendezéssel hatékonyan fűteni?

FM Business - tél, fűtés, klíma, létesítményüzemeltetés. Dübörögnek a mínuszok, eljött az igazi tél. Az ingatlantulajdonosoknak, létesítményüzemeltetőknek fontos időszak ez, hiszen nem mindegy, milyen a hőérzete a lakásban, irodában tartózkodóknak.

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

Januárban összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez – tudta meg az fmbusiness.hu. Érdemes végigolvasni a cikket, mert a végén egy „Fűtési szezon-teszttel” is jövünk.

Mandarin Oriental lesz a Gellért Szálló

Teljesen megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal fog visszatérni a magyar szálláshelypiacra Magyarország egyik legismertebb szállodája, a Gellért Szálló. A több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával és egyedülálló adottságaira alapozva fejleszti egy korszerű, ötcsillagos

Jubileum: 10 éve fogtak össze a létesítményüzemeltetők

Idén 10 éves a LEO, azaz a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége. A szakmai összefogás egy jóízű sörözésből indult – tudta meg az fmbusiness.hu a LEO jubileumi rendezvényén.

Kiszervezés: amikor a létesítmények üzemeltetése szakértő kezekbe kerül

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) elnöke a szakma jövőjéről beszélve elmondta: a szakma egészen biztosan átalakul, amelyben jelentős szerepe lesz az outsourcingnak, az ingatlanüzemeltetés kiszervezésének.

„Növelni kell a létesítmények üzemeltetésének gazdaságosságát”

Fontos, hogy a létesítmények normál üzemeltetése a gazdaságosság, az észszerűség és a fenntarthatóság irányába mozduljon el - hangsúlyozta Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és Intézményei épületeinek energetikai korszerűsítése című projekt záró sajtótájékoztatóján.

KKV-k, családiházas irodák hatékony pormentesítése

Porszívó vagy porfújó, ez itt a kérdés. E cikk most a kis, családias KKV-k-nak szólnak – pontosabban a kis irodák épületüzemeltetőinek, akik sok esetben nem bíznak meg facility managert.