FbPixel

#fmbusiness

Nagy levegő, és irány az iroda!

Ahogy újra megtelnek az irodák, felértékelődik az épületekben tartózkodók egészsége és biztonsága. Minden a megfelelő levegőminőséggel kezdődik.

Ismét jön a Green Talk webinárium, téma a karbonsemlegesség

Nem utópia a nettó nulla karbonkibocsátású épített környezet megvalósítását. De akkor, mire várunk még?

Itt vannak az újratervezett Construma és Ipar Napjai időpontok

Az építőipari kiállítás június elejére tolódott, az Ipar Napjai pedig június közepére.

Intelligensek és autonómok a jövő létesítményei

De mitől válik egy létesítmény autonómmá, és mit jelent ez üzemeltetési szempontból? Az FM-szakmát is foglalkoztató kérdésekre kereste a választ az fmbusiness.hu.

Szeptemberben nyit Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza. A használatbavételi engedély már megvan, a bérlők kezdhetik az üzletek kialakítását. A parkolást helymeghatározó és navigációs rendszer segíti majd.

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!

Égető kérdés: mi a helyzet a tűzbiztonsággal?

Ha új munkahelyen kezdünk, az első feladatok között szerepel, a tűzvédelmi oktatás. Ez a mozzanat talán jól mutatja, mennyire fontos részlet az épületek életében a megfelelő tűzvédelem. De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy új épület tervezése, vagy egy régi létesítmény felújítása előtt?

Enyhe erősödés az FM-piacon – eloszlanak a sötét felhők?

A Létesítménygazdálkodási Vezetői KoronaVírus Index elérhető az fmbusiness.hu oldalon. A 2021. Q1-es 49,85-es LVHI várakozások után a LEO megkérdezte az FM Vezetőket a 2021. márciusi időszak tényadatairól. Az 3. havi LVKVI index 50,87 pont lett. Ez a stagnálást jelentő 50 pontos értékhez képest enyhe erősödést

Indóháztól a Nyugatiig – Budapest egyik legrégebbi pályaudvara

A Nyugati pályaudvar a főváros egyik legnagyobb forgalmú közlekedési csomópontja, ahol tartottak már koncertet és filmforgatások helyszínéül is szolgált. Fenntartása nem egyszerű feladat, de mára már közel 144 éve üzemel a város egyik legfontosabb létesítménye.

A jövő munkahelye: költséghatékony

A pandémia kikényszerítette az élet pedig igazolta a távmunka érdemeit. Most, miután a járványból lábadozó gazdaság számára a költséghatékonyság minden eddiginél fontosabb és a vállalatok fenntarthatósági törekvéseivel is összecseng a hibrid munkavégzés, kétséges, hogy egyhamar visszaáll a régi rend.