FbPixel
2021 november 30.

#fmbusiness

Nagy levegő, és irány az iroda!

Ahogy újra megtelnek az irodák, felértékelődik az épületekben tartózkodók egészsége és biztonsága. Minden a megfelelő levegőminőséggel kezdődik.

Ismét jön a Green Talk webinárium, téma a karbonsemlegesség

Nem utópia a nettó nulla karbonkibocsátású épített környezet megvalósítását. De akkor, mire várunk még?

Disneyland, luxusszállodák és repterek - egészségügyi központok újragondolva

A járvány az egész világon térdre kényszerítette a turisztikai szektort. A gazdasági és egészségügyi nehézségekre a megoldást szinte mindenhol a lakosság tömeges beoltásában látják. Amerikában luxusszállodák, konferenciaközpontok, repterek és vidámparkok ajánlották fel létesítményeiket oltó- és tesztközpontok számára.

Itt vannak az újratervezett Construma és Ipar Napjai időpontok

Az építőipari kiállítás június elejére tolódott, az Ipar Napjai pedig június közepére.

Intelligensek és autonómok a jövő létesítményei

De mitől válik egy létesítmény autonómmá, és mit jelent ez üzemeltetési szempontból? Az FM-szakmát is foglalkoztató kérdésekre kereste a választ az fmbusiness.hu.

Szeptemberben nyit Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza. A használatbavételi engedély már megvan, a bérlők kezdhetik az üzletek kialakítását. A parkolást helymeghatározó és navigációs rendszer segíti majd.

A PwC megállapodott munkatársaival – így dolgoznak a nyitás után

Többször írtunk már róla, ki hogyan gondolkodik: a nyitás után egyenes út vezet vissza az irodákba, hibrid munkarend várható vagy mindenki marad home office-ban. A nyitással a küszöbön talán érdemes az Egyesült Királyság megoldásaira figyelni.

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!

Égető kérdés: mi a helyzet a tűzbiztonsággal?

Ha új munkahelyen kezdünk, az első feladatok között szerepel, a tűzvédelmi oktatás. Ez a mozzanat talán jól mutatja, mennyire fontos részlet az épületek életében a megfelelő tűzvédelem. De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy új épület tervezése, vagy egy régi létesítmény felújítása előtt?

Enyhe erősödés az FM-piacon – eloszlanak a sötét felhők?

A Létesítménygazdálkodási Vezetői KoronaVírus Index elérhető az fmbusiness.hu oldalon. A 2021. Q1-es 49,85-es LVHI várakozások után a LEO megkérdezte az FM Vezetőket a 2021. márciusi időszak tényadatairól. Az 3. havi LVKVI index 50,87 pont lett. Ez a stagnálást jelentő 50 pontos értékhez képest enyhe erősödést