FbPixel
2023 október 04.

Magyarország

Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől

FM Business - Paks II. Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől - tájékoztatták a sajtót a Roszatom vezetői.

Parlagfűhelyzet: a légkondicionált iroda most segíthet

Országos szinten nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, a héten jelentős változás nem várható - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden az MTI-t. Mutatjuk, hol a legmagasabb a parlagfűpollen-koncentráció Magyarországon.

Biztonságos strandlétesítmény-üzemeltetés, vízi szem a strandokon

FM Business – biztonságos strandüzemeltetés, speciális eszközt vetett be a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Nem mindennapi készüléket kezdett el napi rendszerességgel használni a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A speciális, víz alatti szonár lehetővé teszi, hogy akár mindössze másfél perc alatt megtalálják a vízben eltűnt testet,

Csomagautomatákat állítanak üzembe forgalmas állomásokon

FM Business - csomagautomata üzemeltetés. Csomagutomaták üzemeltetése indul 37 forgalmas MÁV-VOLÁN-csoport állomáson. A GLS pályázaton nyerte a telepítési és üzemeltetési feladatot.

Budapesti atlétikai vb a fenntarthatóság jegyében

FM Business - atlétikai vb, fenntarthatóság. A fenntarthatóság a Nemzetközi Atlétikai Szövetség számára egyre fontosabb az egyes világesemények rendezésével kapcsolatban is. Ugyanez igaz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságára is, akik a nemzetközi szövetséggel közösen számos innovatív újítással készülnek.

8 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program KKV-knak

FM Business - pályázat, ESG, energiahatékonyság, KKV-k. 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a kormány a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) – mondta Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.

Külföldi befektetők létesítményeinél egyre kevesebb a magyar munkaerő

FM Business – építőipar, létesítménygazdálkodás. Az Európai Unión kívüli befektetők létesítményeinél a hazai termékgyártók, tervezők és kivitelezők egyre kevésbé kapnak esélyt a közreműködésre – hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Új szállodamárka jelent meg Magyarországon

A QPR Properties megnyitotta 151 szobás luxusszállóját, a W Budapest Hotelt a budapesti  Andrássy úton álló Drechsler palotában – tudta meg az FM Business.

Csökkent az építőipari termelés Magyarországon

12%-kal csökkent az építőipari termelés tavalyhoz képest – szúrta ki az fmbusiness.hu szerkesztője egy friss KSH jelentésben.

Új raktárkomplexum épült Debrecenben – time lapse videóval

Nagyszabású rendezvény keretében adták át a Trans-Sped legújabb, több mint 5000 m²-es raktárcsarnokát Debrecenben. A szakmai eseményen a piacon egyedülálló göngyöleg-és ládatisztítási szolgáltatást és annak gyakorlati működését is megismerhették a résztvevők.