FbPixel
2021 szeptember 27.

Magyarország

Hány Aldi üzlet található Magyarországon?

A cikkből kiderül, éppen most adtak át egy újabbat, így bőven 100 fölött van az üzletek száma.

Felújítás restaurátori felügyelettel – megújul a fővárosi Sipeki Villa

Végre visszakapja régi fényét A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének XIV. kerületi székháza. A szecessziós műemléképület felújítása azonban messze nem rutinfeladat.

Megvannak Az Év Irodái

A több mint 200 nevező között már megjelentek olyan versenyzők is, akik kész megoldásokkal reagáltak a (poszt) COVID kihívásokra. Mutatjuk a díjazottokat!

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!

Befektetés a jövőbe – májusban a zöld kötvényekről szól a Green Talk

Zöld kötvények az ingatlanpiacon: HuGBC tagi gyakorlatok címmel szervezi aktuális Green Talk webináriumát a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete.

WELL előminősítést kapott az iroda, ahol jobb mint otthon

A tavakkal, futópályával és fűszerkerttel épülő fővárosi irodakomplexum kiérdemelte a WELL előminősítést. Az érdeklődők egy applikáció segítségével már ma is körbenézhetnek az épületekben!

Íme, az ország egyik legkorszerűbb tűzoltó-laktanyája

Átadták az ország egyik legkorszerűbb tűzoltó-laktanyáját Gyöngyösön. Gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető. Képes beszámolónk.

BIM mérnökképzést indít a BME

A digitalizáció az épülettervezésben, -építésben és karbantartásban is egyre nagyobb hangsúlyt kap, így hamarosan kiemelkedően nagy lesz a kereslet az olyan szakemberekre, akik alkalmazni tudják az épület-információ-modellezés (BIM) komplex megközelítési módszerét.

Műemlék és a Hernád folyó hasznosítása

Megújult a Gibárti Vízerőmű. A vízerőmű által megtermelt energia közel 4000 háztartásból álló település egész éves villamosenergia-igényét fedezi és az év 95 százalékában termel.

Budapest megújul: több városfejlesztési projekt is indul idén a fővárosban

Bár a járvány sok fejlesztési tervet felülírt, szerencsére a halasztások nem érintik Budapest legújabb közterületi fejlesztéseit. Ezek közül a leggyakrabban emlegetettek a Blaha Lujza tér rekonstrukciója és a Lánchíd korszerűsítése, de itt még nem ér véget a sor.