FbPixel

Magyarország

Kevés a hely - bővítik a Zalazone műhelyszárnyát

Az egyre gyarapodó megrendelések miatt új beállókkal bővítik a személyautók és teherjárművek fogadására egyaránt alkalmas műhelyszárnyat a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán - tudta meg az fmbusiness.hu szerkesztősége.

A Corvinus Egyetem megállapodást kötött a Budapest Global városfejlesztési egyesülettel

A Corvinus a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés élharcosai, melyek tökéletesen illeszkednek a Budapest Global által képviselt értékekhez – áll a közleményben.

Alapkőletétel: repülőgépgyártó csarnok épül napelemparkkal

Letették a kompozit repülőgépeket gyártó Magnus Aircraft Zrt. új gyártócsarnokának alapkövét - tudta meg az fmbusiness.hu.

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre - tudta meg az fmbusiness.hu.

Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a WLP

Ebesen épül fel a közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

Nagyot ment 2023-ban a budapesti reptér, díjazták

Soha annyi díjat nem kapott a budapesti repülőtér, mint a most. A 2023-as év a reptér történetében az egyik legsikeresebb év volt - tudta meg az fmbusiness.hu. Mutatjuk a reptér díjait, valamint a partnerek díjait.

Szükséges a szélenergia arányának növelése

A nap- és szélenergia volt a kiemelt témája az Energia21 márciusi ülésének. A hálózati kapacitás fejlesztése mellett energiaközösségekről, energiabiztonságról és a megtermelt zöldenergia tárolásáról is egyeztettek a kezdeményezés tagjai az MTI-nek szerdán küldött közlemény szerint.

Sokan nem tudják: jön a kibertan törvény

Önazonosítás, biztonsági osztályba sorolás, elektronikus információs rendszerek biztonságáért felelős személy feladatköre és kijelölése, valamint nyilvántartásba vételre bejelentkezés – ezek várnak a cégekre idén, tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Napsütéses időben a napelemek megtermelik az ország elektromosáram-szükségletét

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.

Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal

Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.