FbPixel
2021 szeptember 27.

Koronavírus

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

„Új norma” – egyike a ma gyakran használt, már-már közhelyességig koptatott kifejezéseknek, mégis sok FM számára a poszt-covid munkakörnyezet tökéletes jellemzése.

Enyhe erősödés az FM-piacon – eloszlanak a sötét felhők?

A Létesítménygazdálkodási Vezetői KoronaVírus Index elérhető az fmbusiness.hu oldalon. A 2021. Q1-es 49,85-es LVHI várakozások után a LEO megkérdezte az FM Vezetőket a 2021. márciusi időszak tényadatairól. Az 3. havi LVKVI index 50,87 pont lett. Ez a stagnálást jelentő 50 pontos értékhez képest enyhe erősödést

PlanRadar: enyhítheti az építőiparban jelentkező munkaerőhiányt a digitalizáció

Nem elég, hogy az építőiparban eluralkodott a szakemberhiány, a koronavírus miatt teljes brigádok estek ki a munkából hosszabb-rövidebb időre.

Felmérés: mennyire volt nehéz év a munkavállalók szerint?

Csaknem 32 százalék szerint nagyon nehéz év volt. És van még egy fontos tanulsága a felmérésnek: a felmérésben részt vevők 12,5 százalékának mondott fel a munkaadója az elmúlt egy évben.

Oltóközpont lesz a montreali Olimpiai Stadion

Egy újabb létesítménynek kellett beállni az oltóközpontok sorába. 

Kórháztakarítás - Ki végezze a tiszta munkát?

Az egészségügyi intézmények tisztasága a járvány hatására még inkább felértékelődött. Egyre égetőbb azonban a kérdés, hogy a növekvő betegszámmal párhuzamosan hogyan lehet a létesítmények higiéniai biztonságát garantálni úgy, hogy a gyógyítási kapacitás ne sérüljön? 

A kórházak takarítása és tisztasága betegbiztonsági kérdés

Az orvostudomány más területeihez képest a fertőzések megelőzése körül kevés a forradalmi újítás. A legutóbbi is közel negyed évszázados: ekkor váltottunk szappanról alkohol alapú kézmosókra. A kórháztakarítás érzékeny terület, erre már a koronavírus hívta fel a szakma - és a beteg - figyelmét.

Irodaház takarítás, tömegközlekedési eszközök takarítása járvány idején - UV-fertőtlenítés

Bizonyára sokan felteszik a kérdést, hogy a járvány hatására hogyan változott az irodaházak, közlekedési eszközök takarítása. Az fmbusiness.hu Nagy Zsuzsannát, a B+N Referencia Zrt. üzletág igazgatóját, közegészségügyi és járványügyi felügyelőt kérdezte. 

A vírus mindent megváltoztatott ...vagy mégsem?

A koronavírus sok területen felülírta, ahogyan eddig éltünk és dolgoztunk. Az üzemeltetési vezetők számos nehézséggel néztek már eddig is szembe, amelyek felkészítették őket az előttük álló kihívásokra.

Így küzdöttek az elfeledett magyar “koronahősök”

Ha valakire igazán nagy felelősség és nyomás került az orvosok és ápolók mellett, azok a tisztaságért, higiéniáért felelős dolgozók, különösen azok, akik egészségügyi intézményben vagy a tömegközlekedési járatokon, megállókban dolgoztak és dolgoznak most is folyamatosan. Az elmúlt hónapokban az összeomló globális kereskedelem mellett nem volt