FbPixel

Koronavírus

Üres irodákból alakítanának ki lakásokat Madridban

A home office elterjedése, töretlen népszerűsége kongó, kihasználatlan irodaházakat hozott magával. Madridban több száz irodaház áll kihasználatlanul. Az üres irodák megoldást jelenthetnek a madridi lakáshiányra.

Zuhanórepülésben a brit kereskedelmi ingatlanok értéke

Nem egészen egy év alatt több mint 200 milliárd fonttal zuhant a kereskedelmi célú ingatlanok piaci értéke Nagy-Britanniában. Gazdasági elemzők szerint azonban nincs ok az aggodalomra, véleményük szerint ennek várhatóan nem lesznek olyan következményei, mint a másfél évtizeddel ezelőtti pénzügyi válság idején tapasztalt értékvesztésnek. Mindez

Home office költségtérítéssel?

Mivel a munkáltató köteles a munkavállalónak a munkaviszony teljesítésével felmerülő költségeket megtéríteni, ez az elrendelt otthoni munkavégzés miatt megnövekedett energiaszámlára is kiterjedhet abban az esetben, ha a dolgozó igazolni tudja a költségek indokoltságát, ám az összefüggés bizonyítása nem egyszerű - mutattak rá a Taylor Wessing

Hogyan készülhet az FM a következő járványhullámra?

Ismét felívelőben van az új koronavírusos esetek száma, ráadásul a szakértők szerint egyre gyakrabban kell számítani újabb és újabb világjárványok kitörésére. Éppen ezért jó, ha az FM-ek is felkészülnek egy esetleges új járványhullámra. 

Betegbiztonság: a betegbiztonság egyik legfontosabb pillére a megfelelő minőségű takarítás

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a betegbiztonság, amely korunk világjárvánnyal terhelt időszakában stratégiai jelentőséggel bír. A témával az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy (IME), az egészségügyi vezetők szaklapja neves szakemberek bevonásával foglalkozott. Nehéz, de komoly téma a Covid idején - az fmbusiness.hu összefoglalója.

Növelheti-e a fluktuációt, ha a főnök mindent lát?

A koronavírus következtében kialakuló távmunka elterjedése új módszereket követelt meg a teljesítmény ellenőrzésére. A gép előtt töltött idő vagy a billentyűleütések számlálása többé már nem hatékony módszerek. Többek között ez a kérdéskör hívta életre azt a friss kutatást, amely rámutatott arra is, hogy a növekvő

Átalakuló munkakörnyezet a járvány utáni BSS-szektorban

A koronavírus járvány csak úgy, mint sok más ágazatban, a BSS-szektorban is komoly működési változásokat hozott. A munkarendre vonatkozó legfontosabb átalakulásokat a Property Forum foglalta össze a Colliers által, az ABSL (Association of Business Service Leaders) körében végzett felmérés alapján.

Minden eddiginél hatékonyabb a magyar fertőtlenítő robot

A fertőtlenítő robot nem számít újdonságnak, hiszen korábban is készültek már hasonló találmányok, a magyar fejlesztésű Virofighter azonban kiküszöbölt minden eddigi hiányosságot. Az UVC fényt alkalmazó robotot elsősorban kórházakba, óvodákba és iskolákba tervezték, de bárhol hatékonyan felveszi a harcot a vírusokkal szemben.

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

„Új norma” – egyike a ma gyakran használt, már-már közhelyességig koptatott kifejezéseknek, mégis sok FM számára a poszt-covid munkakörnyezet tökéletes jellemzése.

Enyhe erősödés az FM-piacon – eloszlanak a sötét felhők?

A Létesítménygazdálkodási Vezetői KoronaVírus Index elérhető az fmbusiness.hu oldalon. A 2021. Q1-es 49,85-es LVHI várakozások után a LEO megkérdezte az FM Vezetőket a 2021. márciusi időszak tényadatairól. Az 3. havi LVKVI index 50,87 pont lett. Ez a stagnálást jelentő 50 pontos értékhez képest enyhe erősödést