FbPixel

Jövő

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Az ipari parkok zöldítése, a bérlőknek nyújtott szolgáltatások fenntarthatóvá tétele, valamint a hidrogéntechnológia szakmai és gazdasági előnyeinek kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség pénteken - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robotot fejlesztett a B+N

Elkészült a hazai fejlesztésű, mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robot prototípusa, a szükséges tesztek után még idén elindulhat a gyártás. A Budapesten megvalósuló fejlesztés iránt már külföldről is érdeklődnek - tudta meg az fmbusiness.hu a robotot fejlesztő B+N Referencia Zrt.-től. 

Bemutatták a belváros zöldítését célzó fejlesztések látványterveit

A Lánchíd új - a közösségi közlekedést, a „szelíd” közlekedési módokat és a gyaloglást segítő - szerepe teremti meg annak a lehetőségét, hogy zöldítsék a belváros érintett részét a budai és a pesti oldalon is – hangzott el a főpolgármester sajtótájékoztatón, amelyen az erre irányuló

Felavatták Magyarország első hidrogén-előállító üzemét

Új korszak kezdődik a magyar energia- és hidrogéngazdaság történetében és fejlesztésében, „új világot teremtettünk”- fogalmazott Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Békés vármegyei Kardoskúton, ahol átadták Magyarország első hidrogén-előállító üzemét - tudta meg az fmbusiness.hu.

Az olaj évszázada volt, a víz évszázada lesz

Vízről, szennyvíztisztításról és vízbázisvédelemről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfői adásában Kovács Károllyal, a vízellátást szolgáló létesítmények tervezésével, kivitelezésével és hozzájuk kapcsolódó technológiákkal foglalkozó magyar Pureco Kft. ügyvezetőjével. Kovács Károly elmondta, Afrikában, Ghánában fejenként 50-70 dollárból az egészséges ivóvízhez való

Fenntarthatóság: nincs más alternatíva (videó)

Az FM Business főszerkesztője a Mind Mate Inspiration (MMI) felkérésére kerekasztalbeszélgetést tervezett a Fenntartható Percek keretében, Körforgásos CSR témában. A fenntartható jövőről, a körforgásos gazdaságról, a szemléletformálásról, a vállalati iránymutatásról, a megújuló termelésről, valamint a már megvalósult jó példákról szóló videó megtekinthető az fmbusiness.hu oldalán.

Megújuló energiaforrások Romániában: tengeri szélfarmok, úszó napelemparkok

Romániai tengeri szélfarmok, illetve úszó napelemparkok építéséről állapodott meg a romániai vízierőműveket működtető, piacvezető Hidroelectrica és az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú megújulóenergia-vállalata, a Masdar.

Közeleg az elektromos járművek korszaka, vagy már itt van?

Ahogy arról már korábban is írt az fmbusiness.hu, az FM-eknek minél előbb fel kell készülniük az elektromos járművek töltési lehetőségének biztosítására. De hogy áll most az átállás és mik az első lépések ehhez?

Új híd épül Magyarország és Szlovákia között

A Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz közötti hídon kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnek majd, valamint a mentőszolgálat és a fenntartási munkálatokat végző gépkocsik. 

Körforgásos gazdaság és szén-dioxid-semleges épületek nélkül nem érdemes jövőt tervezni

A hazai szén-dioxid-semleges épületek fejlesztésén kívül a körforgásos gazdaság jelentősége állt középpontban a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), az ING bank és a Holland Királyság Nagykövetsége által szervezett ötödik budapesti Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozón.