FbPixel
2023 november 29.

Jövő

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.

Javítani kell az informatikai és telekommunikációs ágazat energiahatékonyságát

Az informatikai és telekommunikációs iparág energiahatékonyságát javítani, vízfelhasználását csökkenteni, az újrahasznosítás mértékét növelni kell - fogalmazott Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn, a Business-IT konferencián Budapesten.

Az ESSCA nem mint veszélyre, hanem mint lehetőségre tekint a mesterséges intelligenciára

FM Business – MI/AI, mesterséges intelligencia. Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem.

Inspirációs egyesület alakult fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakemberekkel

FM Business - fenntarthatóság. A Mind Mate Inspiráció Egyesületet (MMI) 11 sikeres üzleti, fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakember alapította azzal a céllal, hogy az emberek és szervezetek egyéni, szakmai és üzleti fejlődését segítse, vagy ahogy az alapítók mondják: „jobbá és jövőtudatossá tegyük a világot –

Hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia

FM Business – mesterséges intelligencia (AI). Minden területen hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia (AI), amelyet már a távközlésben, iparban, energetikában és a mezőgazdaságban is használnak, alkalmazása évi 1,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez világszinten - mondta a gazdaságfejlesztési miniszter egy AI-rendezvényen.

A visszaszámlálás megkezdődött, nagy változás jön a fényforrások piacán

Néhány hét múlva egy sor, sokak által használt fényforrást nem lehet a piacra helyezni az EU-ban, így hazánkban sem – tudta meg az fmbusiness.hu szerkesztősége a Világítástechnikai Társaságtól.

A cégek közel fele figyelembe veszi az ESG-szempontokat

FM Business – ESG. Egyre hangsúlyosabb az ESG (Environmental - környezeti; Social - társadalmi; Governance - irányítási) az üzleti folyamatokban: a vevők közel fele már figyelembe veszi az ESG szempontokat a beszállítók ki-választásánál és több mint egyharmaduk már most is igényel erre vonatkozó adatszolgáltatást. A

Paks II.: A Roszatom megkezdte a kivitelezést

FM Business - energia. A Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, a Roszatom mérnöki részlegéhez tartozó Atomsztrojekszport vállalat megkezdte Pakson az új VVER-1200-as blokkok kivitelezési szakaszának munkálatait - közölte a Roszatom az MTI-vel.  

A Ganz 50 százalékos karbonlábnyom-csökkentést tervez

fmbusiness.hu – ESG. A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. egy 2 megawatt (MW) kapacitású naperőművet épít a tápiószelei gyárába az átfogó energiafelhasználási-optimalizációs programja keretében. 2024-től a gyáregység energiaszükségletének jelentős részét a megújuló energia szolgáltatja majd - közölte a nehézgépgyártó vállalat az MTI-vel.

Elszálltak az energiaárak, de ez csak rosszabb lesz – vélik a kisvállalkozások

A kisvállalkozások több mint felének jelentősen nőttek az energiabeszerzési költségei az elmúlt egy évben, a következő esztendőre vonatkozóan pedig 60 százalékuk további áremelkedést prognosztizál – tudta meg az fmbusiness.hu a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) megbízásából készült kutatásból.