FbPixel

Hírek

Kevés a hely - bővítik a Zalazone műhelyszárnyát

Az egyre gyarapodó megrendelések miatt új beállókkal bővítik a személyautók és teherjárművek fogadására egyaránt alkalmas műhelyszárnyat a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán - tudta meg az fmbusiness.hu szerkesztősége.

Modern logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővült Szombathely

A több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés keretében mintegy 6200 m2-es, korszerű logisztikai csarnokot és 2200 m2-es, modern irodaépületet hozott létre a szombathelyi vállalat – tudta meg az fmbusiness.hu.

Üres irodákból alakítanának ki lakásokat Madridban

A home office elterjedése, töretlen népszerűsége kongó, kihasználatlan irodaházakat hozott magával. Madridban több száz irodaház áll kihasználatlanul. Az üres irodák megoldást jelenthetnek a madridi lakáshiányra.

Nem épül több hagyományos irodaház Budapesten?

Felröppent a hír, miszerint új idők jönnek a nagyvárosi – így a budapesti – irodapiacon, vége a hagyományos irodaházépítési láznak. 

A Corvinus Egyetem megállapodást kötött a Budapest Global városfejlesztési egyesülettel

A Corvinus a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés élharcosai, melyek tökéletesen illeszkednek a Budapest Global által képviselt értékekhez – áll a közleményben.

A Digital Energy Twin átalakítja a fenntartható gyártervezés jövőjét

A Digital Energy Twin-t a Siemens és a Mercedes-Benz AG közösen hozták létre. A cél pedig, hogy javítsák az energiahatékonysági és fenntarthatósági intézkedések integrálását a gyártervezésbe és fejlesztésébe – szúrta ki a hírt az fmbusiness.hu munkatársa az fmnewsroom.com oldalán.

Szivattyús energiatározó Magyarországon? És mit kell róla tudni?

A tervek szerint az első hazai szivattyús energiatározó (SZET) 600 megawatt beépített kapacitással jöhetne létre, a felelős vízgazdálkodás érdekében pedig a vízfelszín egy részét úszó napelemtáblákkal fednék le, amelyek a párolgást mérsékelve óvják meg a medencék vizét – tudta meg az fmbusiness.hu.

Indul a Dürer Park iroda és lakó projekt előregisztrációja

Az irodaépületek kialakítása a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiókkal együttműködésben valósul meg, a lakóépületek részletes terveit a Közti építész stúdió jegyzi – tudta meg az fmbusiness.hu. A fejlesztés „Az Év Koncepciója Portfólió Property Awards” díj elismerésben részesült 2020-ban.

Kellemes irodai levegőn jobban megy a munka

Időnk 80-90%-át zárt terekben töltjük, így nem mindegy, hogy ezekben a terekben milyen levegőt szívunk, igaz ez az irodai mindennapokra is - tájékoztatták az fmbusiness.hu-t.

Mesterséges intelligencia alapú éttermi asszisztenst fejlesztettek magyar fiatalok

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja. Az alapítók az fmbusiness.hu-nak is elmesélték a történetüket.