FbPixel

Öko

ESG teljesítési lehetőség a TeSzedd-en

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a TeSzedd hullasékszedési programon a cégek a részvételükkel hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez.

Már kérhetnek támogatást elektromos járművek beszerzésére a vállalatok

Elindult a villanyautós pályázat a cégek számára. A pályázat 30 milliárd forintos keretösszegéből tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást a hazai cégek – tudta meg az fmbusiness.hu.

Betonelem-gyártás: „Világelsők vagyunk a hibrid technológiánkkal”

A betonról a legtöbb embernek egy nagy szürke tömeg, az ipari szerkezeti betonok jutnak eszébe, pedig rengeteg minden készülhet belőle: betonszövetből akár egyedi táskák és ruhák is – tudta meg az fmbusiness.hu. De persze maradjunk az építőipari szakmánál, a hír erről szól az alábbiakban.

Elindult a hulladékcsökkentési hét!

FM Business – Európa, hulladékgazdálkodás, fenntartható jövő. Ez már a 15. alkalom, hogy Európa egy teljes hétre „minden figyelmét” a hulladékcsökkentésre és a fenntarthatóságra fordítja. A program november 26-ig fut – tudta meg az fmbusiness.hu.

Erdőterületeket érintő ingatlanfejlesztés, módosult az erdőtörvény

fmbusiness.hu - Léteznek olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Nemzetközi Zöld Építés Hete – Magyarországon 15 helyszínen szeptemberben

2023-ban az eddiginél még színesebb programokkal, több mint 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete - tudta meg az fmbusiness.hu.

Intézményi összefogás: fénysorompó védi a fehér kérészeket az Árpád hídon

FM Business – Budapest. A Budapest Közút koordinálása mellett az Árpád híd négy pillérén nyolc darab kékfényű lámpát helyeztek el. Ezek a világítótestek a hídhoz érkező rovarokat a víz felszíne közelében tartják, így megakadályozzák azt az elmúlt években jellemző problémát, hogy a hidak közvilágítása miatt

A Víz világnapja után: a tiszta víz nemzeti kincs

Hazánk folyói, tavai, felszín alatti vízkészletei állapotának megőrzése, a velük kapcsolatban élő ökoszisztémák megóvása alapvető nemzeti érdekünk, hiszen a következő generáció számára is biztosítanunk kell a tiszta és egészséges vízkészletet - hangsúlyozta szerdai közleményében Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a víz világnapja alkalmából.

Mi vár a mosodai és tisztító szolgáltatásokra a jövőben?

Egy 2022-es jelentés szerint a vegytisztítási és mosodai szolgáltatások globális piaca a 2021-es 104,23 milliárd dollárról 2022 év végére várhatóan 111,93 milliárd dollárra nő majd, 7,4%-os éves növekedési rátával. Ez 2026-ra akár a 141,50 milliárd dollárt is elérheti.

Fenntarthatósági konferencia – Döntéshozók a jövőálló versenyelőnyről

Ismét megrendezi fenntarthatósági konferenciáját a Portfolio. A szeptember 6-i online és offline (fővárosi) rendezvényen a zöld gazdaság úttörőinek példáin keresztül kapnak bepillantást a résztvevők a fenntartható vállalati működésbe.