FbPixel
2022 december 05.

AMH cikkjei

AMH
40 cikk

Energiatakarékosság: ezt lépik és ajánlják az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai

A jelenlegi súlyos energiaválság közepette az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalkozásai megvizsgálták, hogyan tudnak az eddigieknél is költséghatékonyabban működni, hiszen a drasztikus mértékben megnövekedett energiaárak a jövőben várhatóan még tovább emelkednek. Ennek célja, hogy a működési költségek minimalizálásával is fékezzék a drágulás ütemét, ami a

Az irodaházakban elfolyó energia – Így csökkenthető a láthatatlan pazarlás

Mivel az energiaárak minden eddiginél gyorsabban emelkednek, a vállalkozásokra hatalmas pénzügyi nyomás nehezedik, hogy ahol csak lehet, spóroljanak. Az irodákban rengeteg energia, vagyis pénz folyik el szinte láthatatlanul, ráadásul olyankor is, amikor bent sem vagyunk!

A fenntartható üzemeltetés hosszú távú ingatlanpiaci befektetés

A CBRE kutatása szerint, a zöld irodák kihasználtsága és bérleti díja is magasabb, az üzleti döntési stratégiák jelentős részében mégsem prioritás még a fenntarthatóság.

Fenntarthatósági konferencia – Döntéshozók a jövőálló versenyelőnyről

Ismét megrendezi fenntarthatósági konferenciáját a Portfolio. A szeptember 6-i online és offline (fővárosi) rendezvényen a zöld gazdaság úttörőinek példáin keresztül kapnak bepillantást a résztvevők a fenntartható vállalati működésbe.

Egyre fontosabb szempont a megfelelő munkahelyi élmény

A járvány egyik hozadéka volt felgyorsult a digitalizáció is, aminek középpontjában többnyire a megváltozott munkakörülmények támogatása és a minél biztonságosabb környezet megteremtése áll. Időközben olyan megoldások, alkalmazások is utat törtek maguknak, amelyek elsősorban a munkavállalói és látogatói élményt helyezik középpontba. Ilyen például a Spica Technologies

Mit figyelnek a döntéshozók, amikor takarító céget keresnek?

A legtöbb cégtulajdonos tisztában van a takarítócégek munkájának fontosságával, ezért is keresnek profikat. A kiválasztás során elérhető alapinformációk alapján gyakran érzik azonban úgy, hogy minden FM szolgáltató ugyanazt kínálja. Hogy kitűnhessünk a tömegből, nem árt tudni, a döntéshozók milyen konkrétumokat tartanak fontosnak!  

Így számoljuk fel az irodai energiavámpírokat

Számos energiavámpírt, vagyis nem túl energiahatékony berendezést találunk a munkahelyeken. Az energiaköltségek csökkentése talán sosem volt még annyira égető téma, mint manapság, éppen ezért érdemes számba vennie a facility managereknek is, mit tehetnek a gazdaságos működés érdekében.

Védelem a vírusok ellen – a falakon is

A létesítményüzemeltetőknek rengeteg szempontot kell figyelembe venniük az egészséges és biztonságos munkakörnyezet kialakításakor – de vajon gondolnak a falakra is?

Energiahatékony építés, felújítás? Tervezzünk függönyfalakkal!

A magasépületek elterjedésével a függönyfalak alkalmazása is gyakoribbá vált, amiben több szempontból is sok lehetőség rejlik. Az ezekbe a szerkezetekbe beépített technológia folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően pedig az épületek energiahatékonysága is javulhat.

Hungarocell Zöld Program: a hazai építőipar első körforgásos gazdálkodási rendszere

Az Európai Bizottság felmérése szerint az EU területén évi 600 millió tonna hulladék termelődik, amelynek a 34,7%-a az építőiparhoz köthető. Éppen ezért égető kérdés a körforgásos gazdálkodás szorgalmazása, amiben most a Masterplast mutatott követendő példát az iparág szereplőiének.