FbPixel
2021 szeptember 27.

Külföld

CEE Property Forum 2021 – Infláció, ingatlanfinanszírozás és zöld kötvények

A Közép- és Kelet-Európában átlagosan 5%-os inflációs rátáról, annak az ingatlanszektorra gyakorolt ​​hatásáról, a fenntarthatósági törekvésekről és a zöld kötvényekről is szólt a CEE Property Forum 2021 finanszírozási panelje.

Hogyan manőverezett egy globális márka és mit hoz a jövő a szálloda szektorban?

Az elmúlt másfél év átlagához képest fellendülést hozott a nyári szezon, és úgy tűnik, ősszel az üzleti utazások is ismét beindulnak. Ám rögös út vezetett idáig, és a jövőt továbbra is sok kérdés övezi. A CBRE friss podcast epizódjában elismert szakemberek beszélgettek az elmúlt időszak

USA: Növekedésnek indultak az FM-kiadások

A SeviceChannel legfrissebb, USA-fókuszú felmérése szerint a létesítményüzemeltetésre fordított kiadások már meghaladják a járvány előtti szintet is. Az idei, féléves adatok 5%-kal szárnyalják túl a 2019-es évet.

A jövő munkahelye: költséghatékony

A pandémia kikényszerítette az élet pedig igazolta a távmunka érdemeit. Most, miután a járványból lábadozó gazdaság számára a költséghatékonyság minden eddiginél fontosabb és a vállalatok fenntarthatósági törekvéseivel is összecseng a hibrid munkavégzés, kétséges, hogy egyhamar visszaáll a régi rend.

Ügyfélközpontú technológiákra épül a jövő FM-piaca

A létesítményüzemeltetés és ingatlankezelés piacán jelenleg alkalmazott megoldások jelentős részét inkább épületközpontú szemlélettel tervezték, egy KPMG által kezdeményezett felmérés szerint azonban hatékonyság és megtérülés szempontjából is az ügyfélközpontúságé a jövő. Az izraeli fejlesztésű MyTower okos épületirányítási rendszer iránymutató lehet e téren.

Ambiciózus ausztrál városfejlesztés – épül az új Szilícium-völgy

Ausztrália legújabb és egyik leggyorsabban fejlődő városa Greater Springfield. Nem árt odafigyelni a mindössze 30 éves városfejlesztési projektre, ahol megállíthatatlan fejlődés!

Szélből nyert hőenergia – környezetbarát energiaszolgáltatás Bécsben

A híres osztrák építész-művész, Friedensreich Hundertwasser szellemiségéhez igazodik a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie legújabb Power-To-Heat létesítménye.

Jóváhagyta a B+N ISS Facility Services házasságot a GVH

A B+N Referencia ezzel a felvásárlással a térségben is meghatározó létesítményüzemeltetővé vált.

Egyesült Államok: Jelentős szerep jut az FM-szektornak a munkahelyteremtésben

A létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó szolgáltatások a magyar GDP 7%-át teszik ki, és nagyjából a munkaképes lakosság 10 %-ának adnak munkát. Ez az arány más országokban is hasonlóan jelentős, nem véletlen, hogy az Egyesült Államok munkahelyteremtési programjának középpontjában is a létesítménygazdálkodás áll.

McDonald’s lett az első karbonsemleges gyorsétterem

A gyorséttermekről aligha a fenntarthatóság jutott eszünkbe. Mostanáig.