FbPixel
2023 március 29.

Külföld

Átadták a világ legnagyobb metrógyűrűjét

Felavatták szerdán a moszkvai metró Nagy Körgyűrű vonalának utolsó szakaszát, átadva a forgalomnak a világ legnagyobb ilyen létesítményét.

Magyarok a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztői kiállításán

Több mint 1 milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be Cannes-ban, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en - mondta az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke a budapesti sajtótájékoztatón.

Tavaly csaknem 13 százalékkal nőtt a román építőipar termelése

Tavaly 12,9 százalékkal nőtt Romániában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint az előző évhez mérten – közölte a román országos statisztikai intézet.

Bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról?

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti – tudta meg az fmbusiness.hu Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetőjétől.

Csehországban is egyesíti erőit a Colliers és az Access4you

A magyar székhelyű Access4you is a nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég, a Colliers partnerévé vált, amely már jelentős portfólióval van jelen Közép- és Kelet-Közép-Európában – számolt be a legfrissebb fejleményekről az EuropaProperty.com. Az Access4you kimondottan akadálymentesítéshez és a speciális igényű emberek jóllétéhez kötődő minősítési rendszer, így velük

Ezt lépi az osztrák főváros az energiaválságra

Mentőcsomagot dolgozott ki az osztrák főváros, hogy tehermentesítse a pandémia miatt amúgy is forráshiánytól szenvedő bécsi kerületeket. Az új rendelkezéssel érdekeltté teszi őket a gazdaságfejlesztésben is.

A rugalmas munkavégzés értékesebb, mint a fizetésemelés

Több olyan kutatás is készült a közelmúltban, amely az aktuális munkavállalói preferenciákat vizsgálta, és egy közös pont mindegyikben felfedezhető: a legfontosabb a szempont a távoli és helyszíni munkavégzés közötti egyensúly megteremtése, és az alkalmazottak olyan munkát már nem szívesen vállalnak, amely kizárólag csak irodából végezhető.

Szlovákiában nem enyhítenék az energiafelhasználásra vonatkozó előírásokat

Bár a szlovák közlekedési és építésügyi minisztérium javasolta az előírások enyhítését az épületek energiahatékonyságával kapcsolatban, az Épületek a Jövőért szervezet (Buildings for the Future, BPB) nem támogatja a lazítást - tudta meg az fmbusiness.hu facility management portál. Az egyesület ugyanis úgy véli, a szakemberek készen

Magyar FM-cég vásárolta fel Lengyelország egyik legnagyobb létesítményüzemeltető cégét

A B+N Referencia Zrt. felvásárolta a lengyel létesítményüzemeltető iparág egyik zászlóshajóját, az Inwemer cégcsoportot. A B+N a Közép-európai régió piacvezető FM szolgáltatója lett.

Magyar siker külföldön: hazai fejlesztésű takarítórobot takarít a prágai repülőtéren

B+N Referencia Zrt. csehországi leányvállalata nyerte el a prágai Vaclav Havel repülőtér takarítási szolgáltatását - újabb négy évre. Mint azt a B+N-nél mondják, a légikikötők az innováció terepét is jelentik.