FbPixel

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
261 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

„A világ összes épülete nem tud akadálymentessé válni”

Mintegy 15% azoknak az aránya a társadalomban, akik különböző speciális szükségletekkel élik az életüket. Számukra elengedhetetlenek azok az információk, hogy mely épületekben tudnak kerekesszékkel közlekedni, vagy hol találhatóak meg a vak emberek tájékozódását segítő taktilis jelek. Az ESG „S”, vagyis szociális szükségletekre fókuszáló lába volt

Díjazták a cinkotai ferde tornyot

A Naplás-tavi kilátó az Architizer A+Awards „Architecture + Joy” kategória fődíjasa lett - tudta meg az fmbusiness.hu.

Az alpokaljai táj szinte átfolyik az uszodatéren - BigSEE díj

A soproni Csik Ferenc Uszoda tervezéséért nyerte el a BigSEE Architecture nemzetközi nagydíját rekreáció és sport kategóriában a KÖZTI építésziroda - tudta meg az fmbusiness.hu. A BigSEE díjjal a délkelet-európai régió 21 országában díjazzák a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat 6 különböző kategóriában. A

Építészet extrákkal – 10 szokatlan alapanyag az építőiparban

Bár továbbra is a hagyományos alapanyagok használata a legjellemzőbb az építőiparban, a tervezők egyre gyakrabban nyúlnak kreatív, alternatív megoldások után is. A Rethinking The Future ezekből szemezgetett, és összegyűjtötte a 10 legizgalmasabbat. 

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Az ipari parkok zöldítése, a bérlőknek nyújtott szolgáltatások fenntarthatóvá tétele, valamint a hidrogéntechnológia szakmai és gazdasági előnyeinek kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség pénteken - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Megalakult a Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat az ÉVOSZ keretein belül

A hazai építőanyag-gyártókat követően saját tagozatot alapítottak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ-on) belül a magyar építőanyag-kereskedők is. A frissen kinevezett Juhász Attila elmondta, a közel ezer kereskedő 30 ezer dolgozójának a jövője és biztonsága az egyik legfontosabb, hiszen az ő érdekeiket hivatottak képviselni -

Budapesti székhelyű ingatlanvállalat az ibériai félszigeten

Folytatja spanyolországi terjeszkedését Közép-Európa egyik vezető, budapesti székhelyű ingatlancsoportja, az Indotek Group egy barcelonai és egy valenciai bevásárlóközpont megvételével - jelentette be a vállalat.

Az Év Tetője: nívódíjat kapott a Nyugati pályaudvar tetőfedésének kivitelezője

Kihirdették az Év Tetője 2023 pályázat nívódíjasait, kategória- és különdíjasait, valamint az elismerő oklevéllel jutalmazott pályázatokat - közölte  az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége az MTI-vel. Az fmbusiness.hu a szakmai szövetség közösségi média oldalán megtalálta az összes díjazottat, a cikk végén végigolvasható az

Átadták Európa egyik legmodernebb metróvonalát - Budapesten

Átadták a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, amelyek be is kapcsolódtak az utasforgalomba. Ezzel befejeződött a metróvonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója.

Új boutique-irodafejlesztés indul a Liget Centerben

A Liget Center felújítása újabb mérföldkő előtt áll: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a belső udvaron egy áttetsző, teljes üveghomlokzattal rendelkező, megjelenésében könnyed új építésű épület érkezik - tudta meg az fmbusiness.hu.