FbPixel
2022 december 05.

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
178 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Magyarországon egyedülálló fejlesztés – A kórház dolgozói

Újabb szolgáltatással bővült a B+N Referencia Zrt. eszköztára: a cég egyedülálló fejlesztést mutatott be a hatvani kórházban. Az „okos-szekrények” használatával az intézmény dolgozói egy automatizált rendszeren keresztül jutnak hozzá munkaruházatukhoz. 

Robotok az egészségügy szolgálatában

A robotok az egészségügyi intézmények számos területén képesek megkönnyíteni az orvosok és a személyzet munkáját, növelni a betegbiztonságot. Így ne lepődjünk meg, ha a jövőben egyre többször találkozunk majd velük a kórházakban, rendelőintézetekben, akár itthon is.

A kis beruházások és gyors megoldások ideje lejárt

Az elmúlt évek kiemelt témájává vált az ESG - környezetvédelmi és fenntarthatósági - szempontok fontossága az FM-szakmában is. A New Work szervezésében tartott szakmai panelbeszélgetésen a szakértők is egyetértettek: az ESG az irodabérlés megkerülhetetlen eleme lesz.

A LED a jelen - és a jövő is?  

A Magyar Elektrontechnikai Egyesület podcast csatornájának októberi vendégei Nagy János, a B+N Referencia Zrt. szenior energetikai szakértője, a Világítástechnikai Társaság elnöke, és Zalka Péter, a B+N Referencia Zrt. K+F részlegének igazgatója voltak.

BIM - Digitalizáció nélkül nincs költséghatékony üzemeltetés

Gyakran megesik, hogy az építési projektek végén a tulajdonosok hiányos, vagy – legrosszabb esetben – semmilyen információt nem kapnak az épületről, esetleg csak egy papírhalommal lesznek gazdagabban, amit aztán digitalizálniuk kell. A BIM alkalmazása, vagyis az épületinformációs modellezésen alapuló menedzsment esetén ez sem fordulhat elő!

A CPI eladta budapesti irodaportfólióját az S Immo AG-nek

A CPI Property Group és az S Immo AG között megállapodás született a CPIPG-hez tartozó budapesti irodaportfólió eladásáról. A tranzakció összege 238,3 millió euró - közölte az ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI Property Group az MTI-vel.

FM szakmai reggeli szellemi aktivitást stimuláló illatkompozícióval

Október 26-án a Millennium Házban ismét összegyűltek a facility és property management szakemberek egy „jóízű” szakmai reggelire és beszélgetésre. A szakmai programot Pletser Tamás az ERSTE Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője nyitotta meg.

Ezért elkerülhetetlen az automatizálás az ingatlanszektorban (is)

A robotikán és mesterséges intelligencián alapuló, automatizált megoldásokat az egészségügytől kezdve a bankszektoron át a kiskereskedelemig számos területen sikerrel alkalmazták már. Ám a kereskedelmi ingatlanok piacára még nem tört be igazán, pedig az ingatlanszektorban is számos előnye lehet hasonló technológiáknak.

Elméletből gyakorlat - Hogyan csökkenthető tizedére az épületek energiafelhasználása

A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítménye jól mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az épületek energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérése pedig megújuló energiaforrásokkal hatékonyan támogatható.

Ezt lépi az osztrák főváros az energiaválságra

Mentőcsomagot dolgozott ki az osztrák főváros, hogy tehermentesítse a pandémia miatt amúgy is forráshiánytól szenvedő bécsi kerületeket. Az új rendelkezéssel érdekeltté teszi őket a gazdaságfejlesztésben is.