FbPixel
Épületüzemeltetés

Egy jó property management olyan, mint a legjobb bróker?!

Egy jó property management olyan, mint a legjobb bróker?!

A megfelelő property management (PM) társaságot megtalálni nem kis kihívás, hiszen szép számmal találunk ingatlankezelő cégeket a piacon. Mégis megéri, hiszen egy jó PM csapat időt, pénzt és idegeskedést spórolhat. Összegezzük, hogyan!

Egy tapasztalt ingatlankezelő biztosítja a mindennapos működést. Nem csak a megbízó épületét, de pénzforgalmát is kézben tartja.

Akinek kereskedelmi ingatlanja(i) van(nak), tudja, mennyi időt és energiát emészt fel a hatékony gazdálkodás. A tulajdonosnak egyszerre sok szerepben kell helytállnia, hogy biztosítsa a bérlők és az épület működési szükségeleit. Ez nem csak időigényes feladat, de olyan szintű szakértelmet is igényel, amellyel nem minden ingatlantulajdonos bír.

Itt jönnek a képbe az ingatlankezelők! Egy jól képzett, tapasztalt property managemenet csapat nélkülözhetetlen (pénzügyi) eszköz – asset – minden kereskedelmi bérbeadó számára. Az ingatlanüzemeltetési feladatokon túl a kereskedelmi vagyonkezelő társaság az ingatlantulajdonosokat pénzügyi céljaik elérésében is segítik.

Hatékony ingatlankezelő

Gondoljuk csak át! A hatékony ingatlankezelő első lépésben fenntartja a pénzügyi eszközként működő ingatlant, majd megvizsgálja, hogyan lehet célirányos tőkeberuházásokkal folyamatosan növelni annak értékét. Sokkal többről beszélünk, mint a bérleti díjak begyűjtése. Egy tapasztalt kereskedelmi ingatlankezelő partner a befektetés megtérülésének maximalizálásában.

A westerninvestor.com nyomán álljanak itt a kereskedelmi ingatlankezelők alkalmazásának legfontosabb előnyei:

  • üzleti szemlélettel közelítik meg a vállalkozást – a cél a bevétel és értéknövelés,
  • elfogulatlan szakmai tanácsokat kínálnak,
  • pénzügyi kimutatásokkal segítik értékelni az épületek teljesítményét,
  • az ingatlan pénzügyi helyzetének követése mellett előrejelzik az ingatlan bevételeit és kiadásait és olyan költségvetést állítanak össze, amely támogatja a tulajdonos céljait,
  • bérlői nyilvántartást vezetnek, nyomon követve az egyes bérlők számlájának egyenlegét és bérleti ütemezését.

AMH
48 cikk