FbPixel
2021 szeptember 27.

Mihalovics Réka cikkjei

Mihalovics Réka
14 cikk

5 tipp az újgenerációs FM szakemberek bevonzásához

A Boomerek a nyugdíj küszöbén és az X generáció is lassan követi őket - ez az a pillanat, amikor az Y és Z generáció is belép létesítménygazdálkodás területére. A versenyképességhez a csapatunkban kell tudnunk a legtehetségesebb újgenerációs FM szakembereket. De elég felkészült a szervezetünk a

4 ideális irodai növény a hatékonyságnövelés jegyében

Az irodai környezet elképzelhetetlen növények, zöldfelületek nélkül. A legmodernebb épületekben már a teraszokat és a tetőt is növények borítják, sőt nem ritkák a fűszerkertek sem. A legszerencsésebb helyzetben pedig talán azok vannak, akik saját kerttel rendelkező irodaházban dolgozhatnak. Minderről az élő környezetről azonban valakinek gondoskodnia

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!

WELL előminősítést kapott az iroda, ahol jobb mint otthon

A tavakkal, futópályával és fűszerkerttel épülő fővárosi irodakomplexum kiérdemelte a WELL előminősítést. Az érdeklődők egy applikáció segítségével már ma is körbenézhetnek az épületekben!

Mesterséges világítás, természetes fény

A számítógép előtt, a tervezőasztalnál vagy a tárgyalókban töltött hosszú órákat nem mindegy milyen megvilágításban töltjük. A létesítményüzemeltetőknek pedig fontos a legoptimálisabb fényforrásokat megtalálni, hogy egyszerre támogathassák a dolgozók egészségét és ne terheljék túl a költségvetést sem!

McDonald’s lett az első karbonsemleges gyorsétterem

A gyorséttermekről aligha a fenntarthatóság jutott eszünkbe. Mostanáig.

Zöld iroda – a boldog és hatékony munkatársak titka?

Sok városi legenda övezi az irodai növények csodálatos hatásait. S bár vannak még tudományos magyarázatra váró felvetések, kétségtelenül sok a már bizonyított előnye annak, ha irodánk vagy íróasztalunk környékén növényeket tartunk.

Fizetésemelés megújuló energiaforrásokból

Az Arkansas állambeli Batesville iskola tanárai nem voltak könnyű helyzetben. Az alacsony fizetés miatt sokaknak kellett új állás után nézniük, a tanárok folyamatos pótlása pedig megnehezítette a körzet vezetését. Mindez azonban megváltozott, miután az iskola a napelemeket vásárolt. Mi az összefüggés?

Milyen fényben dolgozunk jobban?

Mi az, ami egyszerre van hatással a pénztárcánkra, az egészségünkre és a szellemi és fizikai teljesítőképességünkre? A jól megválasztott beltéri világítás összetett hatásairól a B+N Üzemeltetési Igazgatóságának elektromos mérnökség vezetője, a Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke, Nagy János beszélt a Millásreggeliben.

Disneyland, luxusszállodák és repterek - egészségügyi központok újragondolva

A járvány az egész világon térdre kényszerítette a turisztikai szektort. A gazdasági és egészségügyi nehézségekre a megoldást szinte mindenhol a lakosság tömeges beoltásában látják. Amerikában luxusszállodák, konferenciaközpontok, repterek és vidámparkok ajánlották fel létesítményeiket oltó- és tesztközpontok számára.