FbPixel
Külföld

Bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról?

Bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról?

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti – tudta meg az fmbusiness.hu Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetőjétől.

A világ több országában 2012 óta elérhető OMR-OIL által üzemeltetett olajkutam.com tavaly szeptember óta magyar nyelvű ügyfélszolgálattal is elérhető, 2022 végén pedig már el is kezdtek termelni a részben magyar kisbefektetők által megvásárolt kutak.

Glück Róza, az olajkutam.com vezetője arról beszélt, az olaj köztudottan rengeteg pénzt termel, elég csak Dubajra, Katarra vagy Dallasra gondolni. A befektetésben érintett kutak jellemzően már működő egységek, a havonta kitermelt olajmennyiség pedig rendszeresen tartálykocsikkal kerül kiszállításra Kansasban.

Kérdésre válaszolva a vezető elmondta, az ingatlanbefektetéssel összehasonlítva mutatkozik meg igazán az olajkutakban rejlő potenciál. Egy konkrét példával szemléltetve arról beszélt, ahhoz, hogy az ingatlan bérbeadásából valakinek 130 ezer forintos havi bevétele legyen, ki kell adnia egy körülbelül 40 négyzetméteres budapesti lakást. Ezt pedig 40 millió forintért lehet megvenni, ami ma keveseknek van. Az említett 130 ezer forintot viszont már egy 4 milliós olajkútrésszel is realizálni lehet a múltból kalkulált befektetési hozam alapján.

Olajozott befektetés? Mindenki döntse el maga

Glück Róza úgy folytatta, az amerikai vagy az arab világban szerzett tapasztalatokkal rendelkező, tájékozottabb ügyfelek már az indulás pillanatában nyitottak voltak az új lehetőségre, hiszen tudták, mire kell odafigyelni és mit kell keresni.

„Honlapunk kifejezetten hosszú szövegezésű, így olyan emberek jelentkeznek, akik hajlandóak olvasni és így ismeretet, tudást szerezni. Az érdeklődők és a már szerződött befektetők között meglepően sok a 30 és 60 év közötti jogász és közgazdász végzettségű ügyfél, akik tudják, hogyan működnek nemzetközi viszonylatban a vállalkozások, és akikre a szerződés és az ügyvédi letét fogalmak nem hatnak rémisztően” – fogalmazott. A ritka erős jogbiztonság az elmúlt száz évben alakult ki az olajbirtokok felügyeletében. A pénzt hatósági bejegyzés alapján közismert olajfinomító világcégek fizetik név szerint a magánszemélynek közvetlenül, a vonatkozó törvények szigorú kontrollja alatt. Még az sem veszélyeztetné a résztulajdonos jövőjét, ha az üzemeltető, vagy bármelyik érintett cég közben átalakulna, vagy csődbe menne, vagy akár egy extrém természeti csapás megrongálná a berendezéseket – olvasható a cég közleményében.

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.