FbPixel

#Jövő

Zöld Színház Projekt: öko-tudatos színházak

Újabb hét színház, produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekthez, így már 17 hazai színház kötelezte el magát a fenntartható jövő mellett!

Hogyan írja át a járvány az egészségügyi intézmény- és szolgáltatás-tervezést?

Az egészségügyi intézmények kiemelt szerephez jutottak a járvány kezelésében. A kórházakban, orvosi rendelőkben egyszerre kell gondoskodni a betegek és a szakmai stáb biztonságáról, és megelőzni a vírus terjedését. Hosszútávon az általános óvintézkedéseknél ebben a szektorban többre van szükség. Működési és szolgáltatás-design szinten kell elkezdeni az

Ez lesz Budapest jellegzetes toronyháza helyén

A Váci út és Dózsa György út sarkán sokáig egy a Hofer Miklós által tervezett ikonikus irodaház állt. Az idősebb generáció tudja: ez volt a Fővárosi Vízművek toronyháza. A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején épült toronyházat lebontották, helyén a H2Offices épül - az fmbusiness.hu

A fenntarthatóság, mint versenyelőny

2020 mérhetetlen nehézségeket és egyben nagy lehetőségek is hozott az FM-szektor szereplői számára. Az SFMI (Fenntartható Létesítményüzemeltetési Index) tanulmánya rámutatott: a világ egyik legnagyobb foglalkoztatójaként a hosszú távú működéshez felelős hozzáállásra van szükség.

Applikációt díjazott az International Facilities Management Association

Az amerikai Eurest Services applikációfejlesztésbe fektetett, és mindez gyümölcsözőnek bizonyult: az újításnak köszönhetően olyan növekedést értek el, amellyel a szakma elismerését is kivívták. Az applikáció használata nagyban hozzájárult a munkatársak fejlesztéséhez, elköteleződésük megerősítéséhez és a cégről való gondolkodás megváltoztatásához, ami számokban is mérhető eredményekhez vezetett.

Intelligens, automatizált megoldásoké a jövő

...a takarító- és létesítményüzemeltetési ágazatban. Ezúttal a Smart Clean, egy indiai-szingapúri startup cég mutatott újabb irányt a takarító- és FM-szakma modernizálása felé. A 2017-ben indult vállalat olyan szenzorok által támogatott rendszert fejlesztett ki, melynek segítségével a létesítményüzemeltetők feladatainak teljes egésze strukturáltan ültethető át egyetlen platformra.  

Ujjé a Ligetben! Milyen parkfejlesztések várhatóak idén a Városligetben?

Liget Budapest Projekt: 2020-ban birtokba vehette a közönség a Városligeti Sportcentrumot és a két kilométeres Futókört, a Mőcsényi Mihály botanikus kertet és egy újabb Kutyás Élményparkkal is gazdagodott a Liget. Ja, és a föld alatt is lehet – szó szerint – kulturáltan parkolni!

A mesterséges intelligencia felvette a kesztyűt a maszkviseléssel

Az arcfelismerő rendszerek nem éppen a maszkviselésre voltak „kalibrálva”. A COVID-hullám természetesen a mesterséges intelligenciát is komoly kihívás elé állította, amit eddig fel tudott térképezni a rendszer, azt most maszk takarja. A mesterséges intelligencia elől azonban semmi sem maradhat rejtve! 

Iroda enteriőr: a jó design megoldás egy problémára

Nincs könnyű dolguk a bérbeadóknak, ha a bérlők és az irodában dolgozók minden igényének meg akarnak felelni, emellett pedig a fenntartható környezet és a koronavírus kapcsán az új kritériumoknak is szeretnének eleget tenni. 

Környezetbarát szempontok nélkül nincs sikeres irodaprojekt

Egy új irodaépület kialakítása során számos tényezőt kell szem előtt tartani, ha a könnyű értékesítés a cél – már ha létezik ilyen, hogy könnyű értékesítés. A kritériumok hosszú listáján évről évre egyre előkelőbb helyet foglal el a fenntarthatóság, ami ma már nélkülözhetetlen egy sikeres irodaprojekthez.