FbPixel

#energia

Így csökkenthető a nyilvános mosdókban elfolyó pénz

Az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, reptereken vagy más közösségi létesítményekben használt nyilvános mosdókban rengeteg víz folyik el feleslegesen. Ez amellett, hogy környezetterhelő, jelentős kiadást is jelent az épülettulajdonosok számára. Egy ígéretes angol innováció azonban véget vethet a pénz- és energiapazarlásnak.

Szlovákiában nem enyhítenék az energiafelhasználásra vonatkozó előírásokat

Bár a szlovák közlekedési és építésügyi minisztérium javasolta az előírások enyhítését az épületek energiahatékonyságával kapcsolatban, az Épületek a Jövőért szervezet (Buildings for the Future, BPB) nem támogatja a lazítást - tudta meg az fmbusiness.hu facility management portál. Az egyesület ugyanis úgy véli, a szakemberek készen

Hogyan lehet költség- és energiahatékony egy épület?

Az energiaárak dinamikus növekedésével az energiahatékonyság már nem csupán fenntarthatósági kérdés, az egekbe szökő rezsiköltségek miatt az egyik legfontosabb szemponttá vált. Ezért elengedhetetlen a meglévő vagy a még csak tervezett épületek üzemeltetésének újragondolása. De mitől lesz energiahatékony egy épület? A legfőbb tényezőket a Construction21 gyűjtötte

Így számoljuk fel az irodai energiavámpírokat

Számos energiavámpírt, vagyis nem túl energiahatékony berendezést találunk a munkahelyeken. Az energiaköltségek csökkentése talán sosem volt még annyira égető téma, mint manapság, éppen ezért érdemes számba vennie a facility managereknek is, mit tehetnek a gazdaságos működés érdekében.

Friss statisztika: 130 százalékkal több energiát töltöttek az elektromos töltőállomásokon

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb negyedéves beszámolója a hazai engedélyköteles e-mobilitásról. A hivatal adatai szerint 2022 első negyedévében közel 130 százalékkal több energiát töltöttek nyilvános elektromos töltőállomásokon a felhasználók, mint 2021 első három hónapjában.

Az irodaházakban elfolyó energia – Így csökkenthető a láthatatlan pazarlás

Mivel az energiaárak minden eddiginél gyorsabban emelkednek, a vállalkozásokra hatalmas pénzügyi nyomás nehezedik, hogy ahol csak lehet, spóroljanak. Az irodákban rengeteg energia, vagyis pénz folyik el szinte láthatatlanul, ráadásul olyankor is, amikor bent sem vagyunk!

Kis karácsony, nagy energiaköltségek?

Az évvégi időszak a kiskereskedelmi létesítmények számára az energiafelhasználás terén számos kihívást tartogat. A Facility Executive arra kereste a válasz, hogyan lehet fejleszteni ezt a területet, és ezzel energiát megtakarítani?

Home office költségtérítéssel?

Mivel a munkáltató köteles a munkavállalónak a munkaviszony teljesítésével felmerülő költségeket megtéríteni, ez az elrendelt otthoni munkavégzés miatt megnövekedett energiaszámlára is kiterjedhet abban az esetben, ha a dolgozó igazolni tudja a költségek indokoltságát, ám az összefüggés bizonyítása nem egyszerű - mutattak rá a Taylor Wessing

Bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról?

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti – tudta meg az fmbusiness.hu Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetőjétől.

Megújuló energiaforrások Romániában: tengeri szélfarmok, úszó napelemparkok

Romániai tengeri szélfarmok, illetve úszó napelemparkok építéséről állapodott meg a romániai vízierőműveket működtető, piacvezető Hidroelectrica és az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú megújulóenergia-vállalata, a Masdar.