FbPixel

#létesítményüzemeltetés

6 tipp a létesítményüzemeltetőknek: így győzd meg a felsővezetést

A létesítményüzemeltetők pontosan tudják, mire lenne szükség egy jól működő épület fenntartásához, a döntéshozókat sok esetben mégis nehéz meggyőzni az erőforrás biztosításáról. Összeszedtünk 6 szempontot, hogy segítsünk az érdekérvényesítésben.

Jövőbemutató FM megoldások a költség-, idő- és energiaoptimalizálásért

Az innovatív technológiákkal új időszámítás kezdődhet a takarító- és létesítményüzemeltetési ágazatban. Az új technológiákkal könnyebb a járvány okozta kritériumoknak megfelelni, miközben a megtérülés is javul.

A mellékhelyiség nem mellékes fertőzési zóna

A létesítményüzemeltetők rémálma, hogy a rosszul kezelt mellékhelyiségekből kezd el terjedni a vírus. Mindez most valósággá vált. A közelmúltban egy tokiói metróállomáson a manuális vízcsapok miatt összesen 39 sofőr fertőződött meg.

Nagy levegő, és irány az iroda!

Ahogy újra megtelnek az irodák, felértékelődik az épületekben tartózkodók egészsége és biztonsága. Minden a megfelelő levegőminőséggel kezdődik.

Az építőipar kulcsszerepet játszik a klímakatasztrófa elleni harcban

Az épületek adják a globális energiafogyasztás közel 40 százalékát, így nem is kérdés a szektor szerepe a klímavédelemben. A megfelelő kivitelezés, a zöld épületminősítési rendszerek és a hatékony üzemeltetés nem pusztán értékesítési előny, de a fenntarthatóság és a jövő szempontjából is fontos.

Létesítményüzemeltetés és kiterjesztett valóság: ez már nem játék

Az épületek egyre intelligensebbek lesznek, a fizikai és digitális világ eggyé válik. A kiterjesztett valóság már nem csak a szórakoztatóipar "játéka". Mondhatnánk azt is: ez már nem játék.

A dolgozók egészsége az FM felelőssége is

A létesítményüzemeltetők nem orvosok, de hasonló felelősség nyugszik a vállukon, hiszen sokat tehetnek egy irodaépület dolgozóinak egészségéért.

PlanRadar: enyhítheti az építőiparban jelentkező munkaerőhiányt a digitalizáció

Nem elég, hogy az építőiparban eluralkodott a szakemberhiány, a koronavírus miatt teljes brigádok estek ki a munkából hosszabb-rövidebb időre.

A létesítményüzemeltetés hiányosságaira hívta fel a figyelmet egy betörő

Egyben arra is felhívta a figyelmet, mennyire támadhatóak az irodában tartott számítógépek, digitális rendszerek, no és mennyire nem mindegy, hogy magunk után kikapcsoljuk a számítógépet vagy úgy hagyjuk. És most nem is az energiatakarékosságra gondoltunk.

Létesítménytörténet– Fővárosi Nagycirkusz, egy igazi FM kihívás

Ha megépül, az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a mostani létesítménynél ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a Liget Budapest Projekt részeként. Ám messze nem ez lesz ez első változás az épület életében!