FbPixel
2023 október 01.
Épületüzemeltetés

Létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó cég akvizícióját támogatta a Hiventures

Létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó cég akvizícióját támogatta a Hiventures

Tűzvédelmi rendszerekkel foglalkozó vállalkozást vásárolt az integrált létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó DOME Group Hungary Zrt., az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozásával és saját forrásból - tájékoztatta a kockázati tőkealap-kezelő kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a 100 százalékban magyar tulajdonú társaság a 175 milliárd forintos magyarországi integrált létesítményüzemeltetési piac ötödik legnagyobb szereplője; a szakspecialista vállalkozás felvásárlásával tovább bővíti szolgáltatásportfólióját.

DOME: számítanak a Hiventures további pénzügyi támogatására

„Az ügylet optimálisan illeszkedik az elmúlt évek organikus, illetve több sikeres akvizíciónak köszönhető növekedésébe, amelyet a pandémia óta sokasodó kihívások sem tudtak megtörni" - idézte a közlemény Décsi Gábort, a DOME vezérigazgatóját, aki hozzátette, hogy tovább keresik a felvásárlási célpontokat és számítanak a Hiventures pénzügyi támogatására.

 Az akvizíciót a Hiventures alapkezelő vállalati üzletága tőkefinanszírozással támogatta, amely a generációváltás, beruházás vagy fúzió előtt álló vállalkozások számára nyújt segítséget.

„A Hiventures tőkefinanszírozási megoldásai az üzleti szempontok mellett a gazdaság élénkítésére is hangsúlyt fektetnek, ami a befektetési feltételekben iparági minimum hozamelvárást jelent, így segítve a növekedési célok hatékony elérését” - mondta Zsámboki Zoltán, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.

Passzív befektetés a létesítménygazdálkodó cégbe

 Az ügyletben a Hiventures passzív pénzügyi befektetőként vesz részt, a napi operatív működésbe nem folyik bele.

A Hiventures Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealap-kezelőjeként, európai uniós és saját forrásból támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig. A portfóliójukban szereplő cégek összesített árbevétele tavaly meghaladta a 400 milliárd forintot.

A 2021-ben alapított DOME Group Hungary Zrt. az elmúlt években mintegy 200 ingatlan, köztük „A” kategóriás irodaházak, bevásárlóközpontok, ipari és logisztikai ingatlanok létesítménygazdálkodási feladatait látta el. A több mint 820 főt, köztük mintegy 100 mérnököt foglalkoztató DOME által üzemeltetett létesítmények területe megközelíti az 2,5 millió négyzetmétert. A cég árbevétele és pénzügyi eredménye folyamatosan kétszámjegyű növekedést mutatott, a forgalom 2022-ben meghaladta a 9,3 milliárd forintot – áll az MTI hírében.

(MTI)

fmbusiness.hu
323 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.