FbPixel

#fmbusiness.hu

Színkódolt eszközök – biztonság és hatékonyságnövelés a takarításban

A kaliforniai Riverside Egyetem közel 150 gondnokot foglalkoztat, akik hozzávetőlegesen 6 millió m2 terület takarításáért felelnek naponta. Hasonló méretű területek jellemeznek nagyobb kórházakat, egészségügyi létesítményeket, bevásárlóközpontokat vagy éppen repülőtereket is. Nem csoda, hogy ezek a létesítmények folyamatosan keresik a hatékonyságot fenntartható módon támogató megoldásokat. Ekkora

Útikalauz FM-eknek: stratégiai tervezés a létesítményüzemeltetésben

Egy létesítménystratégia kialakítása hatékonyabbá teszi az FM-ek munkáját és a teljes szervezet számára is nagy előnyökkel jár. Átláthatóvá és tervezhetővé válik minden tevékenység és kiadás, tisztázódnak a prioriátások és a megvalósíthatóság, mindez természetesen a vállalati irányelvekkel összhangban. De melyek a stratégiai tervezés alapjai a létesítményüzemeltetésben?

Friss Colliers-jelentés: dinamikusan nő a zöld épületek száma Magyarországon

Az új zöld és a meglévő „zöldített” épületek száma is jelentősen nőtt 2021-ben – derül ki a Colliers legfrissebb, zöld épület minősítési piaci jelentéséből. A legkiemelkedőbb fellendülés az ipari ingatlanok területén tapasztalható, de a minősített irodaépületek száma is folyamatosan emelkedik.

Szlovákiában nem enyhítenék az energiafelhasználásra vonatkozó előírásokat

Bár a szlovák közlekedési és építésügyi minisztérium javasolta az előírások enyhítését az épületek energiahatékonyságával kapcsolatban, az Épületek a Jövőért szervezet (Buildings for the Future, BPB) nem támogatja a lazítást - tudta meg az fmbusiness.hu facility management portál. Az egyesület ugyanis úgy véli, a szakemberek készen

Az épületfelújítás tűnik a legfenntarthatóbb megoldásnak

3 épülettípust vizsgáló grönlandi életciklus-értékelés rámutatott, hogy a meglévő, betonból készült épületek felújítása lehet a leginkább fenntartható megoldás - nem csak Grönlandon! Az fmbusiness.hu cikke.

FM-könyvajánló: Létesítménygazdálkodási mérőszámok 2020-2021

Hiánypótló szakmai könyv jelent meg a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége kiadásában. Címe: FM Benchmarking IV.

Így előzhetők meg a téves riasztások

A nem megfelelően karbantartott riasztórendszerek okozzák a tűz- és biztonsági riasztások több mint 30%-át – derül ki a brit Samsic létesítménygazdálkodási szolgáltató kutatásából. Bár a kutatás brit adatokon alapul, érdemes áttekinteni az eredményeket, ugyanis a magyar létesítménygazdák is gyakran tapasztalhatnak téves riasztásokat.

Fejlesztés Hévízen: vendégeknek is kínálnak parkolóbérleteket

Januártól olyan bérletrendszert vezetnek be Hévízen a fizetőparkolókban, amelynek révén a vendégként érkezők is kedvezménnyel állhatnak meg autóikkal - közölte sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Fudzsimoto Szú sztárépítész hazánkba látogatott

Tökéletesen, „szinte prezentációszerűen” megvalósította a tervezői víziókat a Liget Budapest projekt keretében idén átadott Magyar Zene Háza (MZH) - mondta el az MTI-nek a hazánkba látogató japán sztárépítész, az épület tervezője, Fudzsimoto Szú.

Rekordlétszám: Ingatlan Regatta és a Real Estate Beach Conference

Különleges helyet foglal el a konferenciák sorában az ingatlanpiaci Real Estate Beach Conference: az ingatlanszakemberek a Balaton partján, kötetlen környezetben és „beach hangulatban” konferenciáznak, miközben vitorlát is bontanak. Képes beszámoló „Az Év Irodája” rendezte ingatlankonferenciáról és az Ingatlan Regattáról.