FbPixel
2023 november 29.

Magyarország

Fenntarthatósági index: fényesnek nem mondható eredmény

A vállalatvezetők töretlenül fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét, de a tényleges változások lassulni látszanak.

Korszerűsítették az építésügyi szakrendszereket

Webes alkalmazásokat és kapcsolódó adatbázisokat hoztak létre, illetve fejlesztettek tovább az építésügyi szakrendszerek digitális korszerűsítését megvalósító, európai uniós finanszírozású projektben, amely több mint 9,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott - közölte a Lechner Tudásközpont csütörtökön az MTI-vel.

Megint Guiness-rekorder lett a dinnyési Várpark

A dinnyési Várpark és Skanzen idén immár ötödik alkalommal lett világrekorder három új váruknak köszönhetően - tudta meg az fmbusiness.hu. A kérelemhez komoly - „Guiness-rekord” – mennyiségű dokumentációt kellett elkészíteni.

Felavatták a budapesti atlétikai világbajnokságra készült stadiont

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke avatta fel az augusztus 19-én kezdődő atlétikai vb-nek otthont adó stadiont – majd kis is próbálta, futott egy kört. 

Építők Napja - az ágazat 2023-ban új kihívások előtt áll

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. Az építőipar 380 ezer főt foglalkoztat. Kiegészítve az építőanyagiparral, valamint az oktatás- és tudományos élet képviselőivel, fél millió kolléga munkáját köszönte meg az ÉVOSZ az Építők Napja alkalmából. A teljes értéklánc az ország termelési értékének 12%-át

Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services (AWS) megnyitotta az első budapesti irodáját, ami része a cég folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához - közölte a társaság az MTI-vel.

Átadták Európa egyik legmodernebb metróvonalát - Budapesten

Átadták a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, amelyek be is kapcsolódtak az utasforgalomba. Ezzel befejeződött a metróvonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója.

Miket visznek haza a magyarok a szállodákból?

Papucs, tusfürdő, köntös és varrókészlet: ezeknek szinte mindig lába kél. De van, amit ott hagynak. Az fmbusiness.hu cikkéből az is kiderül, hogy mit felejtenek ott, valamint, hogy merre megy a szállodatermékek piaca.

Ismét Koji Lászlót választották az ÉVOSZ elnökének

A régi-új elnök 2015 óta tölti be a pozíciót. Újabb négy évre Koji Lászlót választotta elnökének az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a csütörtökön tartott tisztújító közgyűlésen - közölte az ÉVOSZ az MTI-vel.

Urald a változást

Idén a robotok mellett a mesterséges intelligencia volt a Trust Summit konferencia egyik kiemelt témája. A rendezvényen Shane Tusup és Balogh Petya „Fuckup stories” részben mesélt arról, milyen könnyű elbukni, ám a kudarcnak nem feltétlenül kell együtt járnia a feladással. Az fmbusiness.hu rövid beszámolója az