FbPixel
2023 március 29.

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
220 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Néhány környezetbarát megoldástól még nem lesz fenntartható egy épület

A fenntarthatóság nagyon felkapott téma a létesítményüzemeltetés területén is, ám fenntartható szempontoknak megfelelni nem is olyan egyszerű, mint azt korábban sokan gondolták. Nem elegendő zöldnek lenni, ügyelni kell az emberek egészségére és a rugalmasságra is.

Bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról?

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti – tudta meg az fmbusiness.hu Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetőjétől.

Kiskereskedelmi fitout trendek, amelyekre érdemes odafigyelni

A bevásárló központok vagy más kereskedelmi ingatlanok üzemeltetői és fitout szakemberei számára a zökkenőmentes működés mellett az is fontos szempont, hogy minél több vásárlót vonzanak be. Ehhez olyan szempontokat is mérlegelniük kell, mint a fenntartható működész, a fizikai és a fizetési kényelem, de az sem

,,Dolgoztunk már a LEGO-nak, a Mercedesnek, de a Zene Házán is

Az építőipar és az épületüzemeltetés jövője összefonódik az interaktív BIM modellekkel. Ahogy Székely Szilárd, a BIM iroda vezetője mondja, ,,nem csak azt tudjuk így, hogy hol vannak a falak, hanem, hogy milyen a rétegrendjük, mi fut bennük, a gépészeti és elektromos berendezésekről meg tudjuk mondani,

Megnőtt a rugalmas irodák iránti kereslet

A Savills és a Workthere becslései szerint az európai irodák 20%-a rugalmas irodává válhat. Ezeknek az irodatípusoknak az értelmezése azonban egyelőre még nagyon változó, éppen ezért ez a szám helyenként eltérő lehet.

Körforgásos gazdaság és szén-dioxid-semleges épületek nélkül nem érdemes jövőt tervezni

A hazai szén-dioxid-semleges épületek fejlesztésén kívül a körforgásos gazdaság jelentősége állt középpontban a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), az ING bank és a Holland Királyság Nagykövetsége által szervezett ötödik budapesti Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozón.

Okostelefonokkal a hatékonyabb üzemeltetésért

A mobilapplikációk használata és fejlesztése számos területen megkönnyítheti az FM-ek életét. Jaroslav Barton, a HID fizikai beléptetés-ellenőrzésért felelős termékmarketing igazgatója a Facilities Management Journal-ban világított rá, hogy az okostelefon-alapú megoldások elterjedése milyen kézzelfogható előnyökkel jár.

LED konferencia épületüzemeltetőknek

A MEE Világítástechnikai Társaság idén 14. alkalommal szervezi meg Budapesten a LED Konferencia elnevezésű világítástechnikai rendezvényét az Óbudai Egyetem támogatásával.

Enyhe visszaesés várható az FM-piacon

Izgalmas és történésekkel teli évnek néz elébe a facility management szektor, melynek alakulására nagy mértékben lesz befolyása az első hónapok ártárgyalásainak kimenetele, vagyis, hogy milyen mértékben sikerül a megnövekedett költségek áthárítása – tudta meg az fmbusiness.hu létesítménygazdálkodási hírekkel foglalkozó portál Ruzsinszki Tibor, a LEO Benchmarking

Home office költségtérítéssel?

Mivel a munkáltató köteles a munkavállalónak a munkaviszony teljesítésével felmerülő költségeket megtéríteni, ez az elrendelt otthoni munkavégzés miatt megnövekedett energiaszámlára is kiterjedhet abban az esetben, ha a dolgozó igazolni tudja a költségek indokoltságát, ám az összefüggés bizonyítása nem egyszerű - mutattak rá a Taylor Wessing