FbPixel

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
432 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Építészet és design: „Szemléletváltásra van szükség a hazai építőiparban”

Magyarországon még mindig tartja magát az a kissé idejétmúlt szemlélet, miszerint az építész tervezésben egy kézben kell tartani az esztétikát és a műszaki tervezést. Fejlettebb építéstechnológiával rendelkező országokban ezt a metódust szinte már egyáltalán nem alkalmazzák – hangsúlyozta az fmbusiness.hu-nak Dudinszky Orsolya.

Telek, épület, technológia - ÉLIP pályázatok Feldolgozó üzemeknek

Az Agrárminisztérium közzétette a végleges feltételeket: akár 5 milliárd Ft-ig terjedhet a támogatás vállalkozásonként – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Fenntarthatóság, digitalizáció, napelempark a debreceni BMW-nél

A BMW Group legnagyobb napelemparkját építi fel az E.ON Debrecenben – tudta meg az fmbusiness.hu. A nagyjából 70 labdarúgópályányi panelrendszer kapacitása közel 45 gigawatt óra lesz.

Javuló kihasználtságról számolt be a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző évi 10,03 milliárd forintról - közölte a BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Megújult a tatabányai Bányászati Skanzen

29 millió forintos beruházás keretében megújult a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Alapkőletétel: repülőgépgyártó csarnok épül napelemparkkal

Letették a kompozit repülőgépeket gyártó Magnus Aircraft Zrt. új gyártócsarnokának alapkövét - tudta meg az fmbusiness.hu.

15 perces városok a fenntrathatóság és a létesítményüzemeltetők szemszögből

A 15 perces város egy forradalmi várostervezési koncepció, amelynek középpontjában olyan önellátó városrészek létrehozása áll, ahol a lakosok negyed órás perces sétával vagy kerékpározással elérhetik mindennapi szükségleteiket otthonuktól.

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre - tudta meg az fmbusiness.hu.

Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a WLP

Ebesen épül fel a közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

Konténerszállító hajó döntött romba egy fontos hidat

Kedden kora hajnalban a Baltimore-i öböl fontos hídja, a Francis Scott Key Bridge pillanatok alatt omlott össze, miután nekiütközött egy óriási, meghibásodott konténerszállító. A híd 47. évfordulójáról éppen néhány napja, március 23-án emlékezett meg.