FbPixel
2023 november 29.

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
349 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok pluszt

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok plusz konstrukció bevezetését - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azt követően, hogy a szektor képviselőivel egyeztetett Budapesten.

Hungaroring: óriási fejlesztésbe kezdtek a mogyoródi pályán

FM Business - Hungaroring létesítményüzemeltetés. Elbontanak körülbelül 57.000 négyzetméternyi épületet, megmozgatnak 125.000 köbméter földet, és beépítenek 34.300 méter vasbeton-szerkezetet. A teljes építkezés során 9000 ember dolgozik majd a Hungaroring területén, előfordulhat, hogy napi szinten 1200-1400 ember dolgozik a mogyoródi dombok között, ami abszolút Formula 1-es

Sikeres volt a Shopper Park Plus részvényeinek jegyzése

FM Business - ingatlanüzemeltetés. Ezzel lehetővé válik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első euróalapú bevezetése: a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló szabályozott ingatlanbefektetési előtársaság (szie) részvényeivel várhatóan november második felétől lehet majd kereskedni a BÉT Prémium kategóriájában – olvasható a Shopper Park Plus közleményében.

Ablakkal fűteni? Magyar építőipari innováció

Természetesen drágább, mint a hagyományos ablak, de egy épület hosszú távú üzemeltetése során az energiahatékonyság miatt a plusz költségek megtérülnek – mondta az fmbusiness.hu-nak a cég tulajdonos-ügyvezetője.

Az építőiparba vetett bizalom és a kontármunkák összege

FM Business – építőipar, Mapei sajtótájékoztató. „Siralmas a helyzet” – hangzott el a Mapei sajtótájékoztatóján, amely az építőiparban tapasztalható bizalomcsökkenésről szólt. Persze, ennél jóval többről, részletek az fmbusiness.hu beszámolójában.

Új Ipari Park Balatonfüreden

FM Business – Ipari park létesítményüzemeltetés, Balatonfüred. A balatonfüredi ipari park az egykori szeméttelep helyén, az Aszófői út mentén egy tizennégy hektáros területen kapott helyet. A beruházás részeként elkészült egy hétszáz négyzetméteres csarnoképület, amelyben raktárhelyiségek, öltözővel és mellékhelyiséggel ellátott szociális blokkok valamint irodák is találhatók

Bevásárolta magát az Indotek Group az Auchanba

fmbusiness.hu – Auchan sztori. Az Indotek Group megállapodást írt alá az Auchan-áruházlánc kiskereskedelmi tevékenységét irányító, valamint több áruházát és benzinkúthálózatát is birtokló Auchan Magyarország Kft. 47 százalékának, illetve az Auchan-áruházak korzóterületén működő üzlethelyiségek 100 százalékos tulajdonrészét birtokló jogi személyek megvásárlásáról szerdán - jelentették be a

Elindult a hulladékcsökkentési hét!

FM Business – Európa, hulladékgazdálkodás, fenntartható jövő. Ez már a 15. alkalom, hogy Európa egy teljes hétre „minden figyelmét” a hulladékcsökkentésre és a fenntarthatóságra fordítja. A program november 26-ig fut – tudta meg az fmbusiness.hu.

Nőhet a világ acélkereslete, segít az ingatlanpiac?

FM Business – külföld, acélkereslet. Az idén az acél iránti globális kereslet 1,8 százalékkal, 1,814 milliárd tonnára nőhet a tavalyi 1,782 milliárd tonnáról, jövőre pedig további 1,9 százalékkal, 1,849 milliárd tonnára a nemzetközi acélipari szövetség, a World Steel Association (WSA) szerint – szúrta ki az

Két új irodaházzal bővült a budapesti irodaállomány a harmadik negyedévben

FM Business - irodakínálat, Budapest. A budapesti irodaállomány két új irodaházzal, összesen 13 460 négyzetméterrel bővült az idei harmadik negyedévben; a teljes budapesti modern irodaállomány csaknem eléri a 4 millió 345 ezer négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF)az MTI-vel.