FbPixel

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

ESG-megfelelőség: 33,9 ezer milliárd dolláros befektetési lehetőség az építőiparban

A 33,9 ezer milliárd dolláros befektetési összeg csillagászati, de a létesítménygazdálkodásban, ingatlanprojektekben, valamint az építőiparban is használatos digitális dokumentáció, kommunikáció és jelentéskészítő vezető platformját Magyarországon is széleskörben forgalmazó PlanRadar nemzetközi kutatásai szerint az ágazatban dolgozó szakemberek ennek ellenére mégis alábecsülik a digitális megoldások szerepét az

Akadálymentesség: jó példa lehet az Etele Plaza

Innovatív megoldások segítik az épületek akadálymentes kialakítását. Részletek az fmbusiness.hu oldalán.

Az igényes megrendelők új elvárásokat fogalmaznak meg

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. 2024-ben a június 7-i központi ünnepségen került sor a szakmai teljesítmények elismerésére, kitüntetések átadására, az ágazatban dolgozó 380 ezer foglalkoztatott köszöntésére, valamint az ágazat tavalyi és jelenlegi helyzetére. Az fmbusiness.hu ez utóbbiba enged most betekintést.

Kastély egy nagyobb családi ház áráért?

Álmodozók és befektetők paradicsoma: eladó a történelmi Barkóczy-kastély - tudta meg az fmbusiness.hu. A Mátra szívében elhelyezkedő Barkóczy-kastély nem csupán egy ingatlan, hanem egy történelmi emlék, ami egy nagyobb családi ház áráért várja új tulajdonosát.

160 hektáros területen nyílt egészségügyi- és wellness-komplexum

Holisztikus, egészségközpontú luxusszálloda nyílt Kehidakustányban. Húsz szoba, komplett egészségügyi- (és wellness) és sport-szolgáltatások, képzett orvosok, tradicionális keleti terápiák. Újragondolták az egészségközpontú turisztikai szolgáltatást – értesült az fmbusiness.hu.

A magyar építészet és ingatlanfejlesztés a világ legjobbjai között van

A magyar építészet és ingatlanfejlesztés a világ legjobbjai között van, sikere egyaránt tetten érhető a múltban és a jelenben - hangsúlyozta Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten, ahol a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési és Nívódíj Pályázaton (FIABCI World Prix d'Excellence 2024) elért

Magyarország első naperőművel kombinált hibrid villamosenergiatárolója

Az Ideona Zrt. a Pannon Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemmel partnerségben, konzorciumvezetőként pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „Karbonmentes, többlet villamos energia innovatív elektrokémiai tárolását elősegítő fejlesztések megvalósítása” pályázatára, melynek köszönhetően Közép-Európában elsőként helyezi üzembe hibrid erőművét – tudta meg az

Kevinék házát 5,25 millió dollárért hirdetik

Hol található az ingatlan, ahol otthon hagyták Kevint? És ez a kastély most mennyit ér, mennyiért árulják? Az fmbusiness.hu munkatársa kiszúrta a hirdetést.

A létesítménygazdálkodók már robotokkal diskurálnak, élményalapú lett az FM

Óriási változáson ment és megy keresztül az ingatlanpiac. Régebben a befektetők, a fejlesztők és a felhasználók voltak a reflektorfényben, a létesítménygazdák pedig az árnyékban vagy stílszerűen fogalmazva: egy sötét szobában tették a dolgukat. A digitalizáció, a covid, a fenntarthatóság, az energiahatékony létesítményüzemeltetés és a felhasználói

Új tulajdonoshoz kerül az ikonikus budapesti hotel, a Körszálló

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel – tudta meg az fmbusiness.hu.