FbPixel
2021 szeptember 28.

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
99 cikk

Catalyst – a nettó nulla karbonkibocsátású épületek iskolapéldája

Az észak-amerikai Spokane-ban épület fel a Catalyst, amely az egyik legnagyobb nettó nulla karbonkibocsátású és energiaigényű épületnek számít. A fenntartható megoldások mellett további hatalmas előnye, hogy megvalósítása is rendkívül költséghatékony, és a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy megismételhető legyen.

Tökéletes irodai akusztika hangelnyelő lámpatestekkel

A modern irodakialakítások számos előnye mellett hátrányaival is számolnunk kell. A különböző generációk komfortérzete és az akusztikai környezet rovására is mehet, ha a kialakítás során csak a megjelenésre fókuszálunk a funkcionalitás és akár az egészségvédelem rovására.

Indóháztól a Nyugatiig – Budapest egyik legrégebbi pályaudvara

A Nyugati pályaudvar a főváros egyik legnagyobb forgalmú közlekedési csomópontja, ahol tartottak már koncertet és filmforgatások helyszínéül is szolgált. Fenntartása nem egyszerű feladat, de mára már közel 144 éve üzemel a város egyik legfontosabb létesítménye.

Mit tanulhatunk a világ legzöldebb épületeitől?

Bár a fenntarthatóság egyre fontosabb szempont az FM-piacon is, sok tulajdonos továbbra sem fektet megújuló energiát használó rendszerekbe, mert egyelőre szkeptikusak a költséghatékonyságot illetően. Eközben a világban már számtalan példa látható a „zöldbefektetések” megtérülésére.

Felújítás restaurátori felügyelettel – megújul a fővárosi Sipeki Villa

Végre visszakapja régi fényét A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének XIV. kerületi székháza. A szecessziós műemléképület felújítása azonban messze nem rutinfeladat.

Megvannak Az Év Irodái

A több mint 200 nevező között már megjelentek olyan versenyzők is, akik kész megoldásokkal reagáltak a (poszt) COVID kihívásokra. Mutatjuk a díjazottokat!

Digitális megoldások a Városligetben

A Liget Budapest Projekt Európa legnagyobb városfejlesztési projektjei közé tartozik. A beruházás már több éve zajlik, és ahogy arról korábban is írtunk, az újítások között számos korszerű és fenntartható megoldás szerepel.

Mutatjuk, ki az Év mérnöke

A Magyar Mérnöki Kamara idén is kitüntetésekkel ismerte el a szakmai, valamint a köztestületben végzett kiemelkedő mérnöki, kamarai és közéleti tevékenységet.

A koronavírus és az FM-szakma digitalizációja

Milyen hatása van a koronavírusnak az FM-szakma digitalizációjára? - Erre a kérdésre kereste a választ legfrissebb nemzetközi kutatásában az IDC Hungary a LEO szakértőinek bevonásával.

Újra szakmai konferencia

Már nagyon várta az FM-szakma. Persze védettségi igazolvány szükséges! Téma és fókusz: fenntarthatóság és rugalmasság.