FbPixel

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Az üveg átalakította azt, ahogyan ma az épületekről gondolkodunk

Egy cég friss projektjét a fenntarthatóság és az energiahatékonyság inspirálta: a fűtő üveg szerkezetébe napelemeket is beépítettek, hogy megtermelhesse magának a működéséhez szükséges energiát.

Acélművészeti kiállítás Kecskeméten

A Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) nemzetközi alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás az IQ Kecskemét irodaházban – tudta meg az fmbusiness.hu.

Felújították és látogatható a Tisza-kastély

Három éven át tartó felújítást követően látogatható a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét bemutató állandó kiállítással - tájékoztatta NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. az MTI-t.

AI az ingatlanüzemeltetésben

A mesterséges intelligencia alkalmazásának számtalan módja lehet a facility management területén is, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni ma még a technológia jelentette kockázatokat.

Jól halad az ebesi logisztikai park építkezése

Debrecen szomszédságában, az Ebesen épülő Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. legújabb építkezése 2024 júniusában következő fázisba lépett. Bár a teljes, közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai komplexum befejezése 2026-ban várható, az I. ütemben megvalósuló 22 000 m2-es csarnok kivitelezése elérte a legmagasabb pontját

RTL Liget

Felkerült az RTL logó az új RTL-székház tetejére, költöznek a tévések az új irodaházba, az RTL Ligetbe. A korszerűsített épületben nyártól az RTL hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói kapnak helyet – értesült az fmbusiness.hu.

Természetbarát napelempark: a fenntarthatósággal foglalkozó hatóságok számára is iránymutató eredmények

Az üzembe helyezés első éve alatt máris nőtt a fajgazdagság a vizsgált területen az élővilágvédelmi felmérés friss eredményei alapján – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Kínából érkezik a szegedi BYD-gyár építőanyaga

Megérkezett Kínából az elektromos autókat gyártó BYD szegedi üzemének első építőanyag-szállítmánya a szeged-kiskundorozsmai PSP terminálra. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, több millió tonna építőanyag érkezik még kínából a gyár építéséhez.

Irodaélet: a csomagátvételi pont hasznosabbnak tűnik, mint a gyümölcsnap

A bérlők egyre nagyobb hányada ismeri fel, hogy az iroda mára a toborzás, a HR fontos eszköze lett. Különösen a Z generációs munkavállalók igénylik, hogy az iroda ne csupán a munkavégzés helye legyen, hanem élményt is adjon - osztotta meg tapasztalatait Kákosy Zsolt az fmbusiness.hu

Elindult az építőipari árfigyelő, a tuzepinfo.hu, de…

…nem ad kellő tájékoztatást; nehéz az építőanyagok árát összehasonlítani, mert arra jelentős egyéb költségek is rárakódhatnak – jelezte közleményében az aggályait az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) építőanyag-kereskedelmi tagozata.