FbPixel
2024 március 02.

fmbusiness.hu cikkjei

fmbusiness.hu
392 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.

Napsütéses időben a napelemek megtermelik az ország elektromosáram-szükségletét

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.

Megtorpanás volt az irodapiacon, kiugrás előtt a hotelfejlesztések

Mindeközben a kiemelkedően teljesítő területek között van az ipari ingatlanok piaca.

A tehetség elvándorol? A folyamat megállítható?

A munkaerő kivándorlása megállíthatatlan, állítja a szakember, aki egy jó oldalát is behozza a kivándorlásnak.

Újabb építészeti csoda, mérnöki bravúr Dubaiban

Dubai jól ismert ambiciózus építészetéről. Itt az újabb mérnöki bravúr, Dubai látképének új tagja,  a One Za'abeel.

Szakképzés: a CATL és DSZC megállapodást kötött

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) és a Contemporary Amperex Technology Hungary, amelynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt - tudta meg az fmbusiness.hu

Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal

Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.

Világkormányzati Csúcstalálkozó 2024: 200 millió dolláros alap fejlődő országok innovációjára

Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok innovációjának felgyorsítására – tudta meg egy közleményből az fmbusiness.hu.

Irodapiaci élet: felértékelődött az élhetőség

A koronavírus-járvány és a home office térnyerése felforgatta az irodapiacot. A nemzetközi trendeknek megfelelően Magyarországon is átalakultak az irodahasználati szokások. Mutatjuk, hogyan.

Már kérhetnek támogatást elektromos járművek beszerzésére a vállalatok

Elindult a villanyautós pályázat a cégek számára. A pályázat 30 milliárd forintos keretösszegéből tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást a hazai cégek – tudta meg az fmbusiness.hu.

A létesítményüzemeltetőnek mindenre kell figyelni, az aligátorra is

Ilyen is van: Floridában aligátor által okozott haláleset ügyében indult per egy ingatlanüzemeltető ellen.