FbPixel
2023 november 29.

Magyarország

Csomagautomatákat állítanak üzembe forgalmas állomásokon

FM Business - csomagautomata üzemeltetés. Csomagutomaták üzemeltetése indul 37 forgalmas MÁV-VOLÁN-csoport állomáson. A GLS pályázaton nyerte a telepítési és üzemeltetési feladatot.

Budapesti atlétikai vb a fenntarthatóság jegyében

FM Business - atlétikai vb, fenntarthatóság. A fenntarthatóság a Nemzetközi Atlétikai Szövetség számára egyre fontosabb az egyes világesemények rendezésével kapcsolatban is. Ugyanez igaz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságára is, akik a nemzetközi szövetséggel közösen számos innovatív újítással készülnek.

8 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program KKV-knak

FM Business - pályázat, ESG, energiahatékonyság, KKV-k. 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a kormány a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) – mondta Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.

Külföldi befektetők létesítményeinél egyre kevesebb a magyar munkaerő

FM Business – építőipar, létesítménygazdálkodás. Az Európai Unión kívüli befektetők létesítményeinél a hazai termékgyártók, tervezők és kivitelezők egyre kevésbé kapnak esélyt a közreműködésre – hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Új szállodamárka jelent meg Magyarországon

A QPR Properties megnyitotta 151 szobás luxusszállóját, a W Budapest Hotelt a budapesti  Andrássy úton álló Drechsler palotában – tudta meg az FM Business.

Csökkent az építőipari termelés Magyarországon

12%-kal csökkent az építőipari termelés tavalyhoz képest – szúrta ki az fmbusiness.hu szerkesztője egy friss KSH jelentésben.

Új raktárkomplexum épült Debrecenben – time lapse videóval

Nagyszabású rendezvény keretében adták át a Trans-Sped legújabb, több mint 5000 m²-es raktárcsarnokát Debrecenben. A szakmai eseményen a piacon egyedülálló göngyöleg-és ládatisztítási szolgáltatást és annak gyakorlati működését is megismerhették a résztvevők. 

Építési termékek: megszűntek a beszerzési nehézségek, csak épp nincs vevő

Az építőanyag-kereskedő vállalkozások többsége az építési termékek egy részénél árcsökkenéseket prognosztizál. A korábban tapasztalt beszerzési nehézségek megszűntek. Mindeközben az építési termékek iránti jelentős keresletcsökkenés a kereskedelmi vállalkozásoknál a tevékenységük szűkülését eredményezi, ami a jövedelmezőségük csökkenését vetíti előre - tudta meg az fmbusiness.hu.

Visszavonták a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott engedélyt

Visszavonta a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott létesítési engedélyt a hajózási hatóság - közölte a létesítmény ellen hetek óta tiltakozó Aligai Fürdőegyesület (AFE) közösségi oldalán.

600 milliós beruházásból épült egyedülálló élménypark Debrecen mellett

Közel 600 millió forintos beruházás eredményeként készült el és nyílt meg egy új családi élménypark Debrecen mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, autós szimulátor, műfüves focipálya, paintball és íjászati lehetőség is várja a látogatókat