FbPixel
2023 március 29.

Magyarország

Generációváltás az ács szakmában

Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója. Az 563 négyzetméteres létesítmény egy év alatt épült meg, jelenleg 26 tanulót oktatnak.

Hajók segítik a Lánchíd felújítását

Ismét bárka dolgozik a Lánchíd lábánál, erről emelik a helyükre a hiányzó műemléki elemeket, vasöntvény konzolokat és mellvédeket - tudta meg az fmbusiness.hu a BKK-tól.

Balatonpartot vett Balatonfenyves

Balatonfenyves önkormányzata vásárolt egy 107 méter hosszú, több mint 3 ezer négyzetméteres partszakaszt nettó 45 millió forintért - közölte a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Erste: a fővárosi iroda- és raktárpiacon az idén még kitart a lendület

A budapesti iroda- és raktárpiacon az idén még kitart a lendület, és tavalyhoz hasonlóan 2023-ban is jelentős mennyiségű új területtel bővül a kínálat  - közölte az Erste Bank csütörtökön az MTI-vel.  

300 év után kiderül, mik találhatók a Gödöllői Királyi Kastély-parkban

Drónnal térképezték fel a Gödöllői Királyi kastély parkját. Levegőből, valamint a földről készült fotók és mérések segítségével egy olyan térinformatikai adatbázis jött létre, amelynek köszönhetően a jövőben pontosabban lehet majd megtervezni a Gödöllői Királyi Kastély parkjában időszerűvé váló munkálatokat. Emellett olyan fejlesztések megvalósítására is lehetőséget

Automata raktárral bővül hazánk legnagyobb magyar tulajdonú kerékpárgyára

Az ország legnagyobb magyar tulajdonú kerékpárgyára, az esztergomi Neuzer Kft. 750 millió forintos beruházással automatizált raktárcsarnokot épít és új kerékgyártó gépeket állít üzembe - tudta meg az fmbusiness.hu facility management hírportál.

Kilenc kistérségi település rászorulóinak segített az fmbusiness.hu szerkesztősége

Karácsonyi adománygyűjtő akciót szervezett szerkesztőségünk.  Az fmbusiness.hu munkatársai, ismerősei, barátai, valamint támogatói jóvoltából három kisteherautónyi adományt juttattunk el rászoruló családoknak, gyermekeknek.

A MOL Campus – A legek irodakomplexuma

December elején hivatalosan is átadták a MOL Campust, a MOL-csoport új székházát, Budapest legmagasabb irodaházát. A 143 méter magas épületben jelenleg csak a cég dolgozóit fogadják, de jövő tavasztól a látogatók is gyönyörködhetnek a 120 méter magas kilátóból nyíló látványban.

Mi várható az FM-piacon 2023-ban?

A Covidot még csak részben tudtuk le, közben itt az energiaválság, a drasztikus áremelkedés. Pestiesen szólva: van kihívás 2023-ra rogyásig. A szakmai szövetség (LEO FM) ettől függetlenül optimista.

Kis-Szölgyémi Ferenc: Regionális szereplővé vált a B+N

A hazai tulajdonú B+N Referencia Zrt. Közép-Kelet-Európa piacvezető létesítménygazdálkodó (FM) vállalatává vált. Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója az fmnewsroom.com-nak elmondta: „egyedülálló teljesítmény, hogy az elmúlt másfél évben a legdinamikusabban növekvő magyar regionális szereplővé váltunk”.