FbPixel
2023 november 29.

Jövő

Megújuló energiaforrások Romániában: tengeri szélfarmok, úszó napelemparkok

Romániai tengeri szélfarmok, illetve úszó napelemparkok építéséről állapodott meg a romániai vízierőműveket működtető, piacvezető Hidroelectrica és az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú megújulóenergia-vállalata, a Masdar.

Közeleg az elektromos járművek korszaka, vagy már itt van?

Ahogy arról már korábban is írt az fmbusiness.hu, az FM-eknek minél előbb fel kell készülniük az elektromos járművek töltési lehetőségének biztosítására. De hogy áll most az átállás és mik az első lépések ehhez?

Új híd épül Magyarország és Szlovákia között

A Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz közötti hídon kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnek majd, valamint a mentőszolgálat és a fenntartási munkálatokat végző gépkocsik. 

Körforgásos gazdaság és szén-dioxid-semleges épületek nélkül nem érdemes jövőt tervezni

A hazai szén-dioxid-semleges épületek fejlesztésén kívül a körforgásos gazdaság jelentősége állt középpontban a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), az ING bank és a Holland Királyság Nagykövetsége által szervezett ötödik budapesti Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozón.

Robotok az egészségügy szolgálatában

A robotok az egészségügyi intézmények számos területén képesek megkönnyíteni az orvosok és a személyzet munkáját, növelni a betegbiztonságot. Így ne lepődjünk meg, ha a jövőben egyre többször találkozunk majd velük a kórházakban, rendelőintézetekben, akár itthon is.

Elméletből gyakorlat - Hogyan csökkenthető tizedére az épületek energiafelhasználása

A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítménye jól mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az épületek energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérése pedig megújuló energiaforrásokkal hatékonyan támogatható.

Az építészet és a design kapcsolódási lehetőségeit járja körbe a Budapest Design Week fesztivál

Október 7. és 16. között rendezik az idei Budapest Design Week fesztivált, amely az építészet és a design kapcsolódásának lehetőségeit járja körbe. A fesztivál alatt lesznek nyitott építészeti és design stúdiók is.

Ahol a munkavállalók a fizetésnapokat saját pénztárcájukhoz igazíthatják

Úttörő megoldást alkalmaz a B+N a bérhozzáférési piacon. Közép-Kelet-Európa piacvezető létesítményüzemeltetési szolgáltató az FM szektorban elsőként vezette be a Salarify Pay applikációt, amivel munkavállalói rugalmasan kezelhetik bérügyeiket.

100% fizetés, 100% hatékonyság, 80% munkaidő – Jó ötlet a 4 napos munkahét?

Miután egy izlandi tanulmány tavaly kimutatta, hogy a négynapos munkahét javítja a jólétet és a termelékenységet, az Egyesült Királyság is elindította kísérleti projektjét. A következő hónapokban kiderül, hogy ez a módszer hogyan passzol a különböző típusú munkavállalókhoz és vállalkozásokhoz.

FM utánpótlás: Szeretem a szakmám

Új helyen, az új Néprajzi Múzeum konferenciaközpontjában - tartalmas szakmai esemény keretében - adta át a LEO (Létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szolgáltatók országos szövetsége) a Szeretem a szakmám szakiskolai pályázat első és második helyezett csapatainak járó  díjat. Mi lett a harmadikkal? Az fmbusiness.hu cikkéből kiderül.