FbPixel

Jövő

A létesítményüzemeltető B+N Referencia Zrt. is csatlakozott a Jövőműhely Programhoz

A B+N Referencia Zrt. is csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amelyet a  Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága azért indított el tavaly, hogy segítse a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését - tudta meg MTI hírből az fmbusiness.hu.

Nem épül több hagyományos irodaház Budapesten?

Felröppent a hír, miszerint új idők jönnek a nagyvárosi – így a budapesti – irodapiacon, vége a hagyományos irodaházépítési láznak. 

Szivattyús energiatározó Magyarországon? És mit kell róla tudni?

A tervek szerint az első hazai szivattyús energiatározó (SZET) 600 megawatt beépített kapacitással jöhetne létre, a felelős vízgazdálkodás érdekében pedig a vízfelszín egy részét úszó napelemtáblákkal fednék le, amelyek a párolgást mérsékelve óvják meg a medencék vizét – tudta meg az fmbusiness.hu.

Mesterséges intelligencia alapú éttermi asszisztenst fejlesztettek magyar fiatalok

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja. Az alapítók az fmbusiness.hu-nak is elmesélték a történetüket.

Jó ügy mellé állt az fmbusiness.hu főszerkesztője: fiatalokat inspiráltak jövőtudatos gondolkodásra

„Unikális és értékes, ilyet kevés helyen kapnak a diákok” – mondta Dr. Varga János, oktatási dékánhelyettes, egyetemi docens a világrekordnak számító Tutor-képzés zárónapján. Pro bono tevékenység keretében Arany Gábor, az fmbusiness.hu főszerkesztője is részt vett a mentorképző programban.

Nettó nulla kibocsátású iparról szóló jogszabály az EU-ban

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a nettó nulla kibocsátású iparról szóló jogszabályt, melynek célja az, hogy az Európai Unió belső piacán megvalósulhasson az ipar szén-dioxid-mentessége - közölte az uniós parlament.

Elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe a világ

A hűtési- és fűtési rendszerek működése, az ipari növekedés és a közlekedés elektromos alapokra átállása miatt hatalmas mennyiségű áramra lesz szüksége a világnak - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Facebook-oldalán.

Energetikai tanácsadásra kérhetnek támogatást KKV-k

Mikro-, kis- és középvállalkozások energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ (Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség) által minősített energetikai szakértőktől – szúrta ki az fmbusiness.hu az MGFÜ oldalán. 

Telek, épület, technológia - ÉLIP pályázatok Feldolgozó üzemeknek

Az Agrárminisztérium közzétette a végleges feltételeket: akár 5 milliárd Ft-ig terjedhet a támogatás vállalkozásonként – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

MFB: első piaci típusú zöldkötvény-kibocsátás

A forrás segítséget nyújt a zöld beruházásokat megvalósító vállalkozások finanszírozásában.