FbPixel

Épületüzemeltetés

„A világ összes épülete nem tud akadálymentessé válni”

Mintegy 15% azoknak az aránya a társadalomban, akik különböző speciális szükségletekkel élik az életüket. Számukra elengedhetetlenek azok az információk, hogy mely épületekben tudnak kerekesszékkel közlekedni, vagy hol találhatóak meg a vak emberek tájékozódását segítő taktilis jelek. Az ESG „S”, vagyis szociális szükségletekre fókuszáló lába volt

Komoly kínálat volt a létesítménygazdák szakmai reggelijén

Új tagok köszöntése és ESG előadások a májusi létesítménygazdálkodási reggelin. Az fmbusiness.hu gyors összefoglalója – előadói prezentációkkal - a LEO eseményéről.

Visszatért a bizalom az FM piacra a létesítménygazdálkodási szakemberek szerint

Itt a friss Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulat Index (LVHI)! 14 szakember vett részt az anyag elkészítésében. Spoiler: mint azt az FM Business szerkesztősége a szakmai szövetségtől megtudta, optimisták, bizakodnak a létesítménygazdálkodási szakemberek.  

Milyen érvek szólnak az integrált létesítményüzemeltetési szolgáltatás mellett?

Optimalizálás és ésszerűsítés. Persze nem ilyen egyszerű. Gondoljunk csak bele: az ingatlanok általában a második legmagasabb kiadást jelentik a cégek számára, és aránytalanul sok erőforrást igényelnek. Ráadásul a cégek többségének nem is az ingatlanüzemeltetés az alaptevékenységük. Ők csak egy szép és jól működő irodát, irodaházat,

Az FM-szakma jövője digitális. Milyen előnyökkel jár ez?

A szakképzett munkaerő hiánya, az időigényes és költséges munkafolyamatok, a számos hibázási lehetőség – csak néhány példa azokra a nehézségekre, amelyekkel a létesítménygazdálkodóknak nap mint nap szembe kell nézniük. A digitalizáció megoldást nyújthat akár erre is? És növelheti az üzemeltetők hatékonyságát?  

Szimpatikus kezdeményezés Balatonon, csökkentik a pazarlást, tokennel edukálják a gyerekeket

Egyedülálló kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást egy balatoni resort:  ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit kiszednek a tányérra, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak.

Fontos határidő: regisztrálniuk kell a cégeknek az új hulladékgazdálkodási rendszerbe

A hulladéktermelő gazdálkodó szervezeteknek és intézményeknek április 30-ig kell regisztrálni a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. vállalati portálján az elektronikus ügyintézési felületen – hívta fel a figyelmet a fontos határidőre a társaság.

Népszerű a takarítási szolgáltatás

Ismét takarítási szolgáltatást „végző” számlagyár került az adóhatóság látókörébe. Milliárdos kárt okozott a költségvetésnek az a 34 társaságot kiszolgáló számlagyáros bűnszervezet, amelyet a közelmúltban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI-vel.  

Létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó cég akvizícióját támogatta a Hiventures

Tűzvédelmi rendszerekkel foglalkozó vállalkozást vásárolt az integrált létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó DOME Group Hungary Zrt., az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozásával és saját forrásból - tájékoztatta a kockázati tőkealap-kezelő kedden az MTI-t.

Milyen a jó és gazdaságos irodai padlóburkolat?

Az irodai padlóburkolat kiválasztása összetett kérdés. Figyelembe kell venni, hogy mekkora lesz a forgalom az egyes helyiségekben, hányan dolgoznak az irodában, vagy éppen milyen az ügyfélforgalom. A megfelelő burkolatnak számos követelménynek kell megfelelnie, de melyek ezek? Az fmbusiness.hu munkatársa utánajárt.