FbPixel

Épületüzemeltetés

Felújították és látogatható a Tisza-kastély

Három éven át tartó felújítást követően látogatható a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét bemutató állandó kiállítással - tájékoztatta NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. az MTI-t.

Irodaélet: a csomagátvételi pont hasznosabbnak tűnik, mint a gyümölcsnap

A bérlők egyre nagyobb hányada ismeri fel, hogy az iroda mára a toborzás, a HR fontos eszköze lett. Különösen a Z generációs munkavállalók igénylik, hogy az iroda ne csupán a munkavégzés helye legyen, hanem élményt is adjon - osztotta meg tapasztalatait Kákosy Zsolt az fmbusiness.hu

ESG-megfelelőség: 33,9 ezer milliárd dolláros befektetési lehetőség az építőiparban

A 33,9 ezer milliárd dolláros befektetési összeg csillagászati, de a létesítménygazdálkodásban, ingatlanprojektekben, valamint az építőiparban is használatos digitális dokumentáció, kommunikáció és jelentéskészítő vezető platformját Magyarországon is széleskörben forgalmazó PlanRadar nemzetközi kutatásai szerint az ágazatban dolgozó szakemberek ennek ellenére mégis alábecsülik a digitális megoldások szerepét az

Akadálymentesség: jó példa lehet az Etele Plaza

Innovatív megoldások segítik az épületek akadálymentes kialakítását. Részletek az fmbusiness.hu oldalán.

A létesítménygazdálkodók már robotokkal diskurálnak, élményalapú lett az FM

Óriási változáson ment és megy keresztül az ingatlanpiac. Régebben a befektetők, a fejlesztők és a felhasználók voltak a reflektorfényben, a létesítménygazdák pedig az árnyékban vagy stílszerűen fogalmazva: egy sötét szobában tették a dolgukat. A digitalizáció, a covid, a fenntarthatóság, az energiahatékony létesítményüzemeltetés és a felhasználói

Kellemes irodai levegőn jobban megy a munka

Időnk 80-90%-át zárt terekben töltjük, így nem mindegy, hogy ezekben a terekben milyen levegőt szívunk, igaz ez az irodai mindennapokra is - tájékoztatták az fmbusiness.hu-t.

15 perces városok a fenntrathatóság és a létesítményüzemeltetők szemszögből

A 15 perces város egy forradalmi várostervezési koncepció, amelynek középpontjában olyan önellátó városrészek létrehozása áll, ahol a lakosok negyed órás perces sétával vagy kerékpározással elérhetik mindennapi szükségleteiket otthonuktól.

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

Összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Mesterséges intelligencia a turizmusban

Az új technológia a szállodák kedvence lehet? Már több mint 180 szálloda és vendéglátási egység várja a projektindulást - tudta meg az fmbusiness.hu.

Megduplázná környezettudatos autómosói számát a nanotechnológiás autómosó

Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta.