FbPixel

Építési technológiák

Acélművészeti kiállítás Kecskeméten

A Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) nemzetközi alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás az IQ Kecskemét irodaházban – tudta meg az fmbusiness.hu.

Kínából érkezik a szegedi BYD-gyár építőanyaga

Megérkezett Kínából az elektromos autókat gyártó BYD szegedi üzemének első építőanyag-szállítmánya a szeged-kiskundorozsmai PSP terminálra. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, több millió tonna építőanyag érkezik még kínából a gyár építéséhez.

Elindult az építőipari árfigyelő, a tuzepinfo.hu, de…

…nem ad kellő tájékoztatást; nehéz az építőanyagok árát összehasonlítani, mert arra jelentős egyéb költségek is rárakódhatnak – jelezte közleményében az aggályait az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) építőanyag-kereskedelmi tagozata.

Az igényes megrendelők új elvárásokat fogalmaznak meg

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. 2024-ben a június 7-i központi ünnepségen került sor a szakmai teljesítmények elismerésére, kitüntetések átadására, az ágazatban dolgozó 380 ezer foglalkoztatott köszöntésére, valamint az ágazat tavalyi és jelenlegi helyzetére. Az fmbusiness.hu ez utóbbiba enged most betekintést.

A Digital Energy Twin átalakítja a fenntartható gyártervezés jövőjét

A Digital Energy Twin-t a Siemens és a Mercedes-Benz AG közösen hozták létre. A cél pedig, hogy javítsák az energiahatékonysági és fenntarthatósági intézkedések integrálását a gyártervezésbe és fejlesztésébe – szúrta ki a hírt az fmbusiness.hu munkatársa az fmnewsroom.com oldalán.

Az építési szabályokat szigorítaná az elektronikus dokumentációs rendszer

Az ÉTDR (építésügyi hatósági engedélyeztetési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszer) működését szabályozó jogszabálytervezet az építési szabályok szigorítását szolgálja - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium az MTI-vel.

Teljesen automatizált gyártósoron készül majd a betoncserép Hejőpapin

Április 16-án a dél-borsodi Hejőpapi településen megtörtént az Európában elérhető legmodernebb technológiával működő, nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó új Wienerberger üzem hivatalos alapkőletétele - tudta meg az fmbusiness.hu.

Fenntarthatóság, digitalizáció, napelempark a debreceni BMW-nél

A BMW Group legnagyobb napelemparkját építi fel az E.ON Debrecenben – tudta meg az fmbusiness.hu. A nagyjából 70 labdarúgópályányi panelrendszer kapacitása közel 45 gigawatt óra lesz.

Az építőipar érdekeit védi az építési termékek környezeti információs rendszere

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer - jelentette be közleményében a minisztérium.

Építőanyag-kereskedelem: a kilátások egyelőre nem jók, de…

Az építőanyag-kereskedők bíznak abban, hogy az év második felében a trend meg fog fordulni. Az építőanyagárak a mélypontra jutottak, további ármérséklődés nem várható – tudta meg az fmbusiness.hu portál az ÉVOSZ Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatától.