FbPixel
Magyarország

Elkészültek a magyar MotoGP versenypálya látványtervei

Elkészültek a magyar MotoGP versenypálya látványtervei

A gyorsasági motoros világbajnokságnak, ismertebb nevén a MotoGP-ek 2023-tól, 10 éven keresztül magyarországi állomása is lesz, melynek Hajdúnánás ad otthont. A pályakialakításra kiírt tervpályázatot a BORD Építész Stúdió nyerte meg, amelynek nevét már több nagyobb volumenű projekt is fémjelzi.

A versenypálya és multifunkciós autó-motorsport komplexum tervezésére kiírt pályázat nyertese közzétette a látványterveket is, amelyek kapcsán sajtóközleményükben úgy fogalmaztak: az épületek dinamikus formai megjelenését maga a funkció inspirálta.

SZE_8_motogp4

A koncepció középpontjában a biztonság és az élmény áll, valamint a tervezés során különös figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra és a gazdaságos üzemeltethetőségre is. Az építmény egy 500 hektáros fejlesztési területen valósul majd meg Hajdúnánáson, az M3-as autópálya közelében.

SZE_8_motogp2

A versenynapokon kívül a létesítmény főtere látogatói központként üzemel majd, és számos olyan sportolási, oktatási és szórakozási lehetőségek is kapcsolódnak hozzá, amelyeknek köszönhetően biztosított lesz a pálya és a kiszolgáló épületek egészéves kihasználtsága. Az év minden napján igénybe vehetőek lesznek olyan szolgáltatások, mint például a gokart, a ralikrossz, a flattrack és a dirttrack pályák, valamint a komplexum részét képezi egy hotel, egy múzeum és egy mesterséges tó is.

SZE_8_motogp3

A BORD Építész Stúdió nevéhez fűződik többek között a debreceni Aquaticum Strandfürdő, a Debreceni Nagyerdei Stadion és az MTK Új Hidegkúti Nándor Stadion tervezése is.

Fotó: BORD Építész Stúdió Facebook

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.