FbPixel

Épületüzemeltetés

Jubileum: 10 éve fogtak össze a létesítményüzemeltetők

Idén 10 éves a LEO, azaz a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége. A szakmai összefogás egy jóízű sörözésből indult – tudta meg az fmbusiness.hu a LEO jubileumi rendezvényén.

Kiszervezés: amikor a létesítmények üzemeltetése szakértő kezekbe kerül

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) elnöke a szakma jövőjéről beszélve elmondta: a szakma egészen biztosan átalakul, amelyben jelentős szerepe lesz az outsourcingnak, az ingatlanüzemeltetés kiszervezésének.

„Növelni kell a létesítmények üzemeltetésének gazdaságosságát”

Fontos, hogy a létesítmények normál üzemeltetése a gazdaságosság, az észszerűség és a fenntarthatóság irányába mozduljon el - hangsúlyozta Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és Intézményei épületeinek energetikai korszerűsítése című projekt záró sajtótájékoztatóján.

KKV-k, családiházas irodák hatékony pormentesítése

Porszívó vagy porfújó, ez itt a kérdés. E cikk most a kis, családias KKV-k-nak szólnak – pontosabban a kis irodák épületüzemeltetőinek, akik sok esetben nem bíznak meg facility managert.

Luxusszálloda nyílt a 13. kerületben - széftermet is üzemeltetnek

Az épület alagsorában nagyterületű, biztonságos széfterem is helyet kapott magánemberek számára - tudta meg az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési hírportál.

Mit mutat 2023 utolsó Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulatindexe?

Megkaptuk a LEO Benchmarking munkacsoportjának legfrissebb – a 2023-as év utolsó - Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulatindexét. Q4-ben kisöprik a padlást?

Innovatív projekt: az E.ON napelemparkot épített az AGC telephelyén

A napelempark a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, az AGC Környén található üzemének szomszédságában jött létre. Az 5 hektáros területen 8802 napelempanelt telepítettek - tudta meg az fmbusiness.hu.

Sikeres volt a Shopper Park Plus részvényeinek jegyzése

FM Business - ingatlanüzemeltetés. Ezzel lehetővé válik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első euróalapú bevezetése: a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló szabályozott ingatlanbefektetési előtársaság (szie) részvényeivel várhatóan november második felétől lehet majd kereskedni a BÉT Prémium kategóriájában – olvasható a Shopper Park Plus közleményében.

Új Ipari Park Balatonfüreden

FM Business – Ipari park létesítményüzemeltetés, Balatonfüred. A balatonfüredi ipari park az egykori szeméttelep helyén, az Aszófői út mentén egy tizennégy hektáros területen kapott helyet. A beruházás részeként elkészült egy hétszáz négyzetméteres csarnoképület, amelyben raktárhelyiségek, öltözővel és mellékhelyiséggel ellátott szociális blokkok valamint irodák is találhatók

Eladták a pár hónapja átadott ikonikus budai irodaházat

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a nehéz piaci körülmények ellenére az Atenor eladta a 2023 nyarán átadott RoseVille irodaházat.