FbPixel

Épületüzemeltetés

Ipari alpinisták figyelem: új trendek a létesítmények ablaktisztításában

A facility management szakma számos területén jelennek meg újabb és újabb technológiai vívmányok és trendek, és ez nincs másképp az ablaktisztítás esetében sem. Az elmúlt évtizedben rengeteg fejlődés történt az ablakok mosásában, a módszertől kezdve egészen a felhasznált anyagokig. De melyek azok a trendek, amelyekkel

A jövőt prezentálták a létesítménygazdálkodók találkozóján

A Létesítménygazdálkodók és Épületüzemeltetők Országos Szövetsége (LEO) idei első szakmai reggelije a jövőről szólt. Arról a jövőről, amit nem megálmodunk, hanem ami már itt van. A robotizációról és a megújuló energiáról.

Az ESG és az épületüzemeltetés, ingatlanberuházás

Az ESG szempontok figyelembevétele nélkül ma már elképzelhetetlen az ingatlanberuházás vagy üzemeltetés. Többek között ez is kiemelt téma volt az AmCham Workspace and Facilities Management Committee idei első ülésén.

A beltéri levegő minőségét ronthatja a porszívó

A beltéri levegő kétszer, de akár ötször is szennyezettebb lehet, mint a kültéri. Ebben nagy szerepe lehet a takarításból származó vegyi anyagoknak, de a porszívóból kiáramló levegő is nagy mértékben ronthatja az általános levegőminőséget.

Életmentő ablaktisztító robotot fejlesztettek

A létesítményüzemeltetés speciális területe a több emelet magas épületek ablakfelületeinek tisztítása. A magasság jelentette veszély mellett az üvegről visszaverődő hő és az erős szél is extrém terhelést jelent a speciálisan képzett takarítók számára. A biztonság és hatékonyság szem előtt tartásával a Skyline Robotics és a

Új elnököt választott a létesítménygazdálkodási szövetség

Tisztújító közgyűlésen új elnököt és elnökséget választott a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM). Az fmbusiness.hu rövid beszámolója a tisztújításról.

Beléptető kapu telepítése: a méret a lényeg?

Minden itt kezdődik, majd itt végződik. Az automatizált kapuk gördülékeny működése igen fontos az ingatlan üzemeltetése során. Egy átgondolatlan telepítés komoly fejfájást okozhat az üzemeltetők számára. És nem csak az FM-ek számára! Az irodaházban dolgozók és az őket látogató ügyfelek számára is. 

,,Dolgoztunk már a LEGO-nak, a Mercedesnek, de a Zene Házán is

Az építőipar és az épületüzemeltetés jövője összefonódik az interaktív BIM modellekkel. Ahogy Székely Szilárd, a BIM iroda vezetője mondja, ,,nem csak azt tudjuk így, hogy hol vannak a falak, hanem, hogy milyen a rétegrendjük, mi fut bennük, a gépészeti és elektromos berendezésekről meg tudjuk mondani,

Megnőtt a rugalmas irodák iránti kereslet

A Savills és a Workthere becslései szerint az európai irodák 20%-a rugalmas irodává válhat. Ezeknek az irodatípusoknak az értelmezése azonban egyelőre még nagyon változó, éppen ezért ez a szám helyenként eltérő lehet.