FbPixel
2023 október 04.

Épületüzemeltetés

Komoly kínálat volt a létesítménygazdák szakmai reggelijén

Új tagok köszöntése és ESG előadások a májusi létesítménygazdálkodási reggelin. Az fmbusiness.hu gyors összefoglalója – előadói prezentációkkal - a LEO eseményéről.

Visszatért a bizalom az FM piacra a létesítménygazdálkodási szakemberek szerint

Itt a friss Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulat Index (LVHI)! 14 szakember vett részt az anyag elkészítésében. Spoiler: mint azt az FM Business szerkesztősége a szakmai szövetségtől megtudta, optimisták, bizakodnak a létesítménygazdálkodási szakemberek.  

Milyen érvek szólnak az integrált létesítményüzemeltetési szolgáltatás mellett?

Optimalizálás és ésszerűsítés. Persze nem ilyen egyszerű. Gondoljunk csak bele: az ingatlanok általában a második legmagasabb kiadást jelentik a cégek számára, és aránytalanul sok erőforrást igényelnek. Ráadásul a cégek többségének nem is az ingatlanüzemeltetés az alaptevékenységük. Ők csak egy szép és jól működő irodát, irodaházat,

Az FM-szakma jövője digitális. Milyen előnyökkel jár ez?

A szakképzett munkaerő hiánya, az időigényes és költséges munkafolyamatok, a számos hibázási lehetőség – csak néhány példa azokra a nehézségekre, amelyekkel a létesítménygazdálkodóknak nap mint nap szembe kell nézniük. A digitalizáció megoldást nyújthat akár erre is? És növelheti az üzemeltetők hatékonyságát?  

Szimpatikus kezdeményezés Balatonon, csökkentik a pazarlást, tokennel edukálják a gyerekeket

Egyedülálló kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást egy balatoni resort:  ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit kiszednek a tányérra, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak.

Fontos határidő: regisztrálniuk kell a cégeknek az új hulladékgazdálkodási rendszerbe

A hulladéktermelő gazdálkodó szervezeteknek és intézményeknek április 30-ig kell regisztrálni a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. vállalati portálján az elektronikus ügyintézési felületen – hívta fel a figyelmet a fontos határidőre a társaság.

Népszerű a takarítási szolgáltatás

Ismét takarítási szolgáltatást „végző” számlagyár került az adóhatóság látókörébe. Milliárdos kárt okozott a költségvetésnek az a 34 társaságot kiszolgáló számlagyáros bűnszervezet, amelyet a közelmúltban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI-vel.  

Létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó cég akvizícióját támogatta a Hiventures

Tűzvédelmi rendszerekkel foglalkozó vállalkozást vásárolt az integrált létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozó DOME Group Hungary Zrt., az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozásával és saját forrásból - tájékoztatta a kockázati tőkealap-kezelő kedden az MTI-t.

Milyen a jó és gazdaságos irodai padlóburkolat?

Az irodai padlóburkolat kiválasztása összetett kérdés. Figyelembe kell venni, hogy mekkora lesz a forgalom az egyes helyiségekben, hányan dolgoznak az irodában, vagy éppen milyen az ügyfélforgalom. A megfelelő burkolatnak számos követelménynek kell megfelelnie, de melyek ezek? Az fmbusiness.hu munkatársa utánajárt.

Ipari alpinisták figyelem: új trendek a létesítmények ablaktisztításában

A facility management szakma számos területén jelennek meg újabb és újabb technológiai vívmányok és trendek, és ez nincs másképp az ablaktisztítás esetében sem. Az elmúlt évtizedben rengeteg fejlődés történt az ablakok mosásában, a módszertől kezdve egészen a felhasznált anyagokig. De melyek azok a trendek, amelyekkel