FbPixel

Épületüzemeltetés

Mit mutat 2023 utolsó Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulatindexe?

Megkaptuk a LEO Benchmarking munkacsoportjának legfrissebb – a 2023-as év utolsó - Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulatindexét. Q4-ben kisöprik a padlást?

Innovatív projekt: az E.ON napelemparkot épített az AGC telephelyén

A napelempark a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, az AGC Környén található üzemének szomszédságában jött létre. Az 5 hektáros területen 8802 napelempanelt telepítettek - tudta meg az fmbusiness.hu.

Sikeres volt a Shopper Park Plus részvényeinek jegyzése

FM Business - ingatlanüzemeltetés. Ezzel lehetővé válik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első euróalapú bevezetése: a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló szabályozott ingatlanbefektetési előtársaság (szie) részvényeivel várhatóan november második felétől lehet majd kereskedni a BÉT Prémium kategóriájában – olvasható a Shopper Park Plus közleményében.

Új Ipari Park Balatonfüreden

FM Business – Ipari park létesítményüzemeltetés, Balatonfüred. A balatonfüredi ipari park az egykori szeméttelep helyén, az Aszófői út mentén egy tizennégy hektáros területen kapott helyet. A beruházás részeként elkészült egy hétszáz négyzetméteres csarnoképület, amelyben raktárhelyiségek, öltözővel és mellékhelyiséggel ellátott szociális blokkok valamint irodák is találhatók

Eladták a pár hónapja átadott ikonikus budai irodaházat

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a nehéz piaci körülmények ellenére az Atenor eladta a 2023 nyarán átadott RoseVille irodaházat.

Az irodahasználat megmarad, de átalakul

A budapesti munkavállalók 46 százaléka hibrid munkamodellben dolgozik, 42 százalékuk továbbra is irodához kötött – tudta meg az fmbusiness.hu a Catapult Research & Design Lab 2023 első negyedévében végzett kutatásából.

Megnyílt az első Hampton by Hilton szálloda Budapesten

Az épületben 219 szoba plusz 4 akadálymentesített szoba került kialakításra - tudta meg az fmbusiness.hu.

Robotkutyára figyeltek fel az Érték és Minőség Nagydíjon

FM Business - ingatlan- és vagyonvédelem hírek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadóját a Parlamentben tartották, ahol egy robotkutya került fókuszba – meg persze a gazdái.

Hatszáz étel- és italautomatát élesztettek újra az üzemeltetők

Persze ehhez kellett az is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelezte, fokozottan ellenőrzik az automatákat, üzemeltetőket – tudta meg az fmbusiness.hu. Adódik a kérdés: a fekete üzemeltetésről az ingatlan üzemeltetője tud?

Korszerűsítési hullámra számítanak az ingatlanpiaci szakértők

Az EU teljes energiafogyasztásának mintegy 40%-áért, az energiából származó üvegházhatású gáz-kibocsátásnak pedig 36%-áért az épületek felelősek. Az ennek csökkentését ösztönző szabályzói környezet, valamint az ESG-szempontoknak való megfelelés gyökeres szemléletváltozást kíván meg a hazai vállalkozásoktól is. 2024-től kezdve már a pénzügyi szektoron kívüli nagyvállalatoknak is fenntarthatósági