FbPixel

Épületüzemeltetés

Okos épületek, még okosabb hackerek

Az épületautomatizálási rendszerek lassan alapelvárássá válnak a korszerű létesítmények esetében, ezért is egyre égetőbb ezek védelmének kiépítése. Ahol ugyanis online rendszerek vannak, ott a kibertámadások jelentős problémákat okozhatnak, ami alól a létesítményüzemeltetés sem kivétel.

Így csökkenthető a nyilvános mosdókban elfolyó pénz

Az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, reptereken vagy más közösségi létesítményekben használt nyilvános mosdókban rengeteg víz folyik el feleslegesen. Ez amellett, hogy környezetterhelő, jelentős kiadást is jelent az épülettulajdonosok számára. Egy ígéretes angol innováció azonban véget vethet a pénz- és energiapazarlásnak.

Mobilban az erő – Hatékonyságnövelő FM alkalmazások

A járvány egyik hozadéka, hogy az FM szakmában is új lendületet kapott a digitalizáció. Zach Rose, a mobilra optimalizált megoldásokat kínáló InterPro igazgatója a Facility Executive-nak foglalta össze, milyen folyamatokat lehet még hatékonyabbá tenni alkalmazások segítségével.

Tökéletes irodai akusztika hangelnyelő lámpatestekkel

A modern irodakialakítások számos előnye mellett hátrányaival is számolnunk kell. A különböző generációk komfortérzete és az akusztikai környezet rovására is mehet, ha a kialakítás során csak a megjelenésre fókuszálunk a funkcionalitás és akár az egészségvédelem rovására.

Indóháztól a Nyugatiig – Budapest egyik legrégebbi pályaudvara

A Nyugati pályaudvar a főváros egyik legnagyobb forgalmú közlekedési csomópontja, ahol tartottak már koncertet és filmforgatások helyszínéül is szolgált. Fenntartása nem egyszerű feladat, de mára már közel 144 éve üzemel a város egyik legfontosabb létesítménye.

A létesítménygazdák munkájának jelentősége vitathatatlan, de...

A létesítménygazdák munkájának jelentősége vitathatatlan, sok vállalatnál mégsem kapnak elegendő elismerést. A vírus okozta kihívások azonban ezen a téren is bebizonyították, hogy eljött a változás ideje.

Big Data - a megoldás az adatokban rejlik

Az óriási és gyorsan változó adatmennyiség egy vállalat minden területén kihívást jelent. A big data ezeknek az adatoknak a kielemzését és feldolgozását jelenti, és rendkívül pozitív hatással lehet a létesítménykezelési folyamatokra is.

A koronavírus és az FM-szakma digitalizációja

Milyen hatása van a koronavírusnak az FM-szakma digitalizációjára? - Erre a kérdésre kereste a választ legfrissebb nemzetközi kutatásában az IDC Hungary a LEO szakértőinek bevonásával.

Hulladékgazdálkodás nélkül nincs fenntartható üzemeltetés

Még azokban a létesítményekben is szükséges időnként kisebb-nagyobb átalakítás, amelyekben nagy figyelmet fordítanak az épület életciklusának meghosszabbítására. A felújítások után megmaradt hulladéknak és feleslegessé vált eszközöknek hatalmas része köt ki szeméttelepeken, de ezek megfelelő kezelésével sokat tehetnek az üzemeltetők a fenntarthatóságért.

Olcsó „bukó” takarítási cégek a piacon - mégse kifizetődő...

Fontos az iparág kifehérítése, ez mindenki érdeke. Garanciát vállaló profi FM-cégeknek, munkavállalóknak és megbízóknak egyaránt. A NAV nemrégiben egy olyan "bukó" céghálózatot fülelt le, ahol közel 800-an is dolgoztak...