FbPixel
2021 szeptember 28.

Épületüzemeltetés

Az intelligens megoldások nem csak irodába való visszatérést segítik

A információs technológia átszövi mindennapjainkat. Miért éppen az FM szektor napi munkája maradna érintetlen?

Égető kérdés: mi a helyzet a tűzbiztonsággal?

Ha új munkahelyen kezdünk, az első feladatok között szerepel, a tűzvédelmi oktatás. Ez a mozzanat talán jól mutatja, mennyire fontos részlet az épületek életében a megfelelő tűzvédelem. De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy új épület tervezése, vagy egy régi létesítmény felújítása előtt?

Meglepő ösztönzéssel csökkenthető a vízfogyasztás

Bár a felhasznált vízmennyiség jól optimalizálható automatizált technológiákkal, még mindig sok múlik a felhasználók tudatosságán. Ha megnyerjük bérlőinket és együttműködünk, sokat tettünk a vízspórolásért. Persze ez nem mindig olyan egyszerű, mint ahogy hangzik.

Felkészülés, kész, nyitás! - tippek a biztonságos iskolanyitáshoz

A járvány miatti korlátozások fokozatosan feloldásra kerülnek, ide tartozik a jelenléti oktatás újraindítása a felsősök és gimnazisták számára is, ám a vírus még mindig velünk van, így a biztonságos környezet megteremtése továbbra is elengedhetetlen. Éppen ezért nagy felelősség hárul most az iskolaépületek üzemeltetőire.

World FM Day (FM Világnap) - a létesítménygazdálkodási szakemberek munkájának elismerése

A World FM Day alkalmat ad annak a létfontosságú munkának elismerésére, amellyel a létesítményüzemeltetés és társterületeinek szakemberei világszerte hozzájárulnak a vállalkozások biztonságos működéséhez.

Óvatos optimizmus az FM-piacon

Legalábbis ez olvasható ki a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) 2021/II. negyedévre vonatkozó kutatásából.

Hogyan léphet szintet FM-szolgáltatásunk?

Egy olyan piacon, ahol az új létesítményeket a legmagasabb elvárásoknak és a különböző minősítési rendszereknek megfelelve alakítják ki, a bérlőkért is élesedik a verseny. Ezen a terepen az innovatív FM-szolgáltatók vannak lépéselőnyben.

Mesterséges világítás, természetes fény

A számítógép előtt, a tervezőasztalnál vagy a tárgyalókban töltött hosszú órákat nem mindegy milyen megvilágításban töltjük. A létesítményüzemeltetőknek pedig fontos a legoptimálisabb fényforrásokat megtalálni, hogy egyszerre támogathassák a dolgozók egészségét és ne terheljék túl a költségvetést sem!

Miért bízza profikra? - 4 érv a hivatásos takarítók mellett

A vállalkozások fejlődésének sarkalatos pontja a tiszta környezet, hiszen mindenki szívesebben választ olyan munkahelyet, ahol a feladataira koncentrálhat és nem kell aggódnia a por, a fertőzések vagy az allergia miatt.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: teendők a vízhálózat újbóli beüzemeléséhez

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében számos cég állt át teljes home office-ra. A nyitás után azonban újból használatra kész állapotba kell hozni a munkahelyeket, és ez a vízhálózatot is érinti.