FbPixel
Koronavírus

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

„Új norma” – egyike a ma gyakran használt, már-már közhelyességig koptatott kifejezéseknek, mégis sok FM számára a poszt-covid munkakörnyezet tökéletes jellemzése.

A „Rethinking Buildings Post-COVID-19” nemzetközi tanulmány készítése során megkérdezett FM-ek háromnegyede szerint a járvány miatt át kell gondolják, hogyan működjenek tovább létesítményeik – írja a Facilitiesnet.

A Honeywell friss felmérésében résztvevő szakemberek 75 százaléka úgy gondolja, hosszan velünk maradnak a pandémia szakmára gyakorolt ​​hatásai. A biztonságos távolságtartás, a fokozott takarítás és a beltéri levegő minőségének javítása három olyan terület, ahol az FM-ek a járvány idején kialakított intézkedéseket továbbra is fenn kell tartsák.

A megkérdezett létesítményüzemeltetők 22 százaléka a pandémiával kapcsolatos kérdéseket említi legfőbb aggodalmaként, 62 százalékuk számára elsődleges fontosságú egy egészséges épület menedzselése

A járvány nyomán az üzemeltetők számára prioritássá vált tehát a beltéri levegő tisztaságának javítása (a válaszadók 62% -a nyilatkozott úgy, hogy többet fektet az légtisztításba a világjárvány után) és az érintés nélküli technológiák alkalmazása (56%).

A szakemberek 54 százaléka lát növekedést a távoli épületirányítási rendszerek alkalmazásában, 67 százalékuk vallja, hogy a világjárványt követően biztosan fektetnek intelligens épületkezelési rendszerekbe.

 

A teljes tanulmány angol nyelven itt érhető el.

fmbusiness.hu
120 cikk