FbPixel
2021 október 20.

Épületüzemeltetés

Miért bízza profikra? - 4 érv a hivatásos takarítók mellett

A vállalkozások fejlődésének sarkalatos pontja a tiszta környezet, hiszen mindenki szívesebben választ olyan munkahelyet, ahol a feladataira koncentrálhat és nem kell aggódnia a por, a fertőzések vagy az allergia miatt.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: teendők a vízhálózat újbóli beüzemeléséhez

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében számos cég állt át teljes home office-ra. A nyitás után azonban újból használatra kész állapotba kell hozni a munkahelyeket, és ez a vízhálózatot is érinti.

A dolgozók egészsége az FM felelőssége is

A létesítményüzemeltetők nem orvosok, de hasonló felelősség nyugszik a vállukon, hiszen sokat tehetnek egy irodaépület dolgozóinak egészségéért.

A B+N Referencia nemzetközi terjeszkedésbe kezdett

A B+N Referencia Zrt. megvásárolta az ISS Csoport közép-kelet-európai érdekeltségeit. A nemzetközi szinten is jelentős felvásárlással a magyar cégcsoport a régió egyik legjelentősebb létesítményüzemeltetőjévé vált.

Ki érdemli meg a stafétabotot? – Utódlás az FM szakmában 2.

Ez az egyik legégetőbb kérdés, amit a létesítményüzemeltetésért felelős vezetőknek fel kell tenniük, ha utódkeresésre kerül sor. Megtalálni – lehetőleg házon belül – azt a személyt, aki a legalkalmasabb lehet egy előléptetésre, nem egyszerű feladat, de a Facilitiesnet rámutat néhány fontos szempontra.

Professzionális „utánpótlásnevelés” – utódlás az FM szakmában 1.

A fluktuáció állandó jelenség, és egy kolléga távozása szinte sosem jön jókor. A létesítményüzemeltetésben számos olyan terület van, ahol megengedhetetlen a fennakadás, ezért az FM szakembereknek mindig készen kell állniuk az utódlás megszervezésével.

Az építőipar kulcsszerepet játszik a klímakatasztrófa elleni harcban

Az épületek adják a globális energiafogyasztás közel 40 százalékát, így nem is kérdés a szektor szerepe a klímavédelemben. A megfelelő kivitelezés, a zöld épületminősítési rendszerek és a hatékony üzemeltetés nem pusztán értékesítési előny, de a fenntarthatóság és a jövő szempontjából is fontos.

Nagy levegő, és irány az iroda!

Ahogy újra megtelnek az irodák, felértékelődik az épületekben tartózkodók egészsége és biztonsága. Minden a megfelelő levegőminőséggel kezdődik.

A mellékhelyiség nem mellékes fertőzési zóna

A létesítményüzemeltetők rémálma, hogy a rosszul kezelt mellékhelyiségekből kezd el terjedni a vírus. Mindez most valósággá vált. A közelmúltban egy tokiói metróállomáson a manuális vízcsapok miatt összesen 39 sofőr fertőződött meg.

6 tipp a létesítményüzemeltetőknek: így győzd meg a felsővezetést

A létesítményüzemeltetők pontosan tudják, mire lenne szükség egy jól működő épület fenntartásához, a döntéshozókat sok esetben mégis nehéz meggyőzni az erőforrás biztosításáról. Összeszedtünk 6 szempontot, hogy segítsünk az érdekérvényesítésben.