FbPixel
2023 november 29.

Ingatlan

Új boutique-irodafejlesztés indul a Liget Centerben

A Liget Center felújítása újabb mérföldkő előtt áll: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a belső udvaron egy áttetsző, teljes üveghomlokzattal rendelkező, megjelenésében könnyed új építésű épület érkezik - tudta meg az fmbusiness.hu.

Fenntartható működést tervez a 200 éves évfordulóra az MTA

A nyáron kezdődik, majd több ütemben folytatódik az MTA épületének felújítása. A tervek szerint az alapításának 200 éves évfordulójára készülő Magyar Tudományos Akadémia egy a mostaninál jóval nyitottabb, korszerűen felszerelt és fenntarthatóan működő épületben fogadhatja majd a tudomány iránt érdeklődőket és a tudományos közösség tagjait.

A dolgozói élmény és a fenntarthatóság a sláger

Az irodapiacon a dolgozói élmény mellett egyértelműen az energiahatékonyság lett a legfontosabb szempont, amely párosul a közösségi terek felértékelődésével. Az elmúlt időszak változásaira reagálva az irodák a fenntarthatóságra törekednek, emellett a posztcovid időszakban megerősödött kényelmi funkciók uralják a munkatereket - tudta meg az FM Business

Intelligens épület Szarvason, amely előre látja az időjárást

A Holt-Körös partján, az óvárossal átellenben kapott helyet egy festői szépségű telken Szarvas első modern hi-tech épülete, amely köré az elkövetkező időszakban egy új városrész épülhet. Szin Csaba lokálpatrióta ötletgazda elárulta, az önkormányzat kezdeményezésére a kerületet Epreskertről Újvárosra keresztelhetik át.

Mit kell tudni a zöldtető kialakításáról és gondozásáról?

Sokat dobhat egy épületen a zöldtető. Egy zöldtető használható akár parkként, virágos- vagy zöldségeskertként, vagy akár sportpályák környezetét is adhatják. De mit érdemes tudni ezek kialakításáról és gondozásáról? Az első részben a zöldtetőkkel kapcsolatos alapoknak járt utána az fmbusiness.hu újságírója.

A világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása magyar szemmel

Jelentős tőkeerővel rendelkező nemzetközi befektetők érdeklődtek Magyarország ingatlanfejlesztési irányairól, befektetési lehetőségeiről és a folyó fejlesztésekről a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, március 14-17 között Cannes-ban - közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az MTI-vel.

2022 rekordév volt az ipari és logisztikai ingatlanok piacán

A magyarországi ipari és logisztikai ingatlanok piaca a bérbeadások volumene, az új fejlesztések és a vidéken átadott beruházások alapján is rekordévet zárt 2022-ben - ismertette a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) az MTI-hez  eljuttatott közleményében.

Növekszik az ESG-tudatosság

Az fmbusiness.hu szúrta ki, hogy a CBRE egy olyan átfogó, több területet is érintő friss kutatást készített, amelyből számos olyan tendencia kiszűrhető, amely a jövőben nagy hatással lehet az épített környezetre. A felmérés során világszerte több mint 20 000 különböző életkorú résztvevőt kérdeztek meg lakhatás,

Mászófalat építettek a Lurdy Házban

A Lurdy Házban nyitott meg Magyarország és a főváros első mászó akadémiája, ahol változatos falakkal, összesen 150-200 folyamatosan újuló boulderekkel (mászó utakkal) várják az érdeklődőket. Az fmbusiness.hu képes riportja.

Kiskereskedelmi fitout trendek, amelyekre érdemes odafigyelni

A bevásárló központok vagy más kereskedelmi ingatlanok üzemeltetői és fitout szakemberei számára a zökkenőmentes működés mellett az is fontos szempont, hogy minél több vásárlót vonzanak be. Ehhez olyan szempontokat is mérlegelniük kell, mint a fenntartható működész, a fizikai és a fizetési kényelem, de az sem