FbPixel
Magyarország

Jól halad az ebesi logisztikai park építkezése

Jól halad az ebesi logisztikai park építkezése

Debrecen szomszédságában, az Ebesen épülő Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. legújabb építkezése 2024 júniusában következő fázisba lépett. Bár a teljes, közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai komplexum befejezése 2026-ban várható, az I. ütemben megvalósuló 22 000 m2-es csarnok kivitelezése elérte a legmagasabb pontját - tudta meg az fmbusiness.hu.

2022 júliusában vásárolta meg a Weerts Logistics Park HUR One Kft. az önkormányzattól a töb, mint 12 ha-os területet. Kötelezettséget vállalt rá, hogy 2026. december 31. napjáig egy legalább 50 ezer négyzetméter alapterületű építményt is magába foglaló beruházást valósít meg. Az építkezés márciusi alapkőletételét követően júniusban újabb mérföldkövéhez érkezett a beruházás, az I. ütem legmagasabb pontjának elérésével – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

A kedvező lokációjú raktárbázis a debreceni repülőtér és vasútállomás, valamint az épülő BMW gyár és az M35-ös autópálya közelében helyezkedik el, így kitűnően kapcsolódik a térség igényeihez.

A logisztikai hálózatokhoz való könnyű hozzáférés miatt az épületkomplexum elhelyezkedése ideális az intermodális szállítás tervezésekor.

ebes-ligisztikai-park-ingatlan-hirek

A 900 m-re elhelyezkedő ebesi vasútállomás és a közelben található buszmegálló biztosítja a jó megközelíthetőséget, ezzel előnyt teremt a munkahelyteremtési célok megvalósításához.

Fenntartható fejlődés

A projekt kivitelezői a tervezés során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására. Az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai épület megfelel a BREEAM „Very Good” minősítés feltételeinek.

„Az épület tervezésekor már arra helyeztük a hangsúlyt, hogy legfenntarthatóbban járjunk el, így az autóipari logisztikánál jellemző kiugró parkolószámot egy további 1,5 hektáros telken tudjuk megvalósítani, ezzel el tudtuk kerülni a mélygarázsos parkolás okozta ökológiai terhet, és még egy település lakosainak kialakított kutyafuttatót is tervezni tudtunk. Az épület fűtését gáz helyett fenntartható hőszivattyús megoldások biztosítják, mely a bérlői igényeknek megfelelően akár napelemmel is ki tud egészülni. A napenergia-rendszerek telepítésével pedig csökkentjük a beruházás ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a fenntartható működéshez. Az irodablokkok hőellátását és légtechnikai megoldását külön önálló rendszerként terveztük meg - mondta Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere.

1 286 m2 -en iroda kialakítása is helyet kapott

A számos ipari teherkapuval felszerelt komplexum épületeit kifejezetten a nagy logisztikai cégek számára alakítják ki. A csarnokok kamionok fogadására alkalmasak. Mint azt a létesítményüzemeltetési portál megtudta, a logisztikai bázison 50 db kamionparkoló, 52 db dokkoló, továbbá hidraulikus rámpakiegyenlítővel rendelkező szintbeli és dokkoló kapuk, valamint sideloading rakodási megoldás teszi könnyebbé az árumozgatást.

Az építmények az e-commerce és csomagszállítás, a hűtött, mélyhűtött és hőmérséklet szabályozott termékek, valamint a könnyűipari gyártó és összeszerelő tevékenységet végző vállalkozások igényeinek kiszolgálására specializálódnak. A nagy belmagasságú vasbetonvázas épület összesen 4 db önálló bérleményből áll, melyek a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítással és belső kialakítással rendelkeznek. Az építmény különlegessége még, hogy 1286 m2 -en iroda kialakítása is helyet kapott a tervezéskor. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a teljes cég irodai apparátusát is beköltöztessék a recepcióval rendelkező, open office kialakítású, konyhával és tárgyalóval felszerelt „irodaházba.”

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.