FbPixel
Külföld

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés májusban

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés májusban - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat közzétett adataiból.

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés májusban - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat közzétett adataiból.

 

Májusban az olaszországi építőipari termelés éves összehasonlításban naptárhatással kiigazítva 6,5 százalékkal, három éve a legnagyobb mértékben, zsinórban négy hónapja csökkent, az előző havi 6,3 százalékos visszaesést követően, részben a növekvő hitelfelvételi költségek miatt.

Lejtmenetben az olasz építőipari termelés

Szezonálisan kiigazítva havi összevetésben az építőipari termelés 0,7 százalékkal csökkent májusban az előző havi 3,9 százalékos zsugorodás után.

Az idei év első öt hónapjában az olaszországi építőipari termelés naptárhatással kiigazítva 2,8 százalékkal csökkent éves bázison - áll az Istat közleményében.

Forrás: MTI

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.