FbPixel
Külföld

Budapesti székhelyű ingatlanvállalat az ibériai félszigeten

Budapesti székhelyű ingatlanvállalat az ibériai félszigeten

Folytatja spanyolországi terjeszkedését Közép-Európa egyik vezető, budapesti székhelyű ingatlancsoportja, az Indotek Group egy barcelonai és egy valenciai bevásárlóközpont megvételével - jelentette be a vállalat.

Az Indotek Group tranzakciós igazgatója a Spanyolországban megjelent közleményben kifejtette, „jelenlétünk megerősítése Spanyolország fellendülő kiskereskedelmi piacán stratégiai lépés, mely összhangban van a nagy potenciállal rendelkező eszközökbe történő befektetésről alkotott elképzelésünkkel”.

Hornok Krisztián hangsúlyozta a cég elkötelezettségét amellett, hogy további befektetési lehetőségeket keressenek Spanyolországban és más piacokon is, amelyek összhangban vannak az Indotek Group stratégiai-befektetési megközelítésével, és jelentős értéket hoznak befektetőik számára.

Factory Bonaire bevásárlóközpont és Vilamarina üzletközpont

A megvásárolt valenciai Factory Bonaire bevásárlóközpontban 60 üzlet található mintegy 11 000 négyzetméter kereskedelmi területen, de az ingatlan alkalmas további hétezer négyzetméret beépítésére. A plázában számos népszerű spanyol és nemzetközi márka outlet üzlete megtalálható.

A barcelonai Vilamarina üzletközpont 80 üzletet foglal magába 32 ezer négyzetméternyi területén, a boltokon kívül pedig szórakoztató és vendéglátó egységekkel is rendelkezik.

Felújítás, újrapozícionálás

Federico Hens, az Indotek csoport spanyolországi országos menedzsere szerint az újonnan vásárolt ingatlanok profitálni fognak az Indotek Group szakértelméből és sikeres tapasztalataiból az elavult kereskedelmi eszközök újrapozícionálásában, illetve felújításában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a spanyol kiskereskedelmi szektor kitartott a globális világjárvány utáni nehézségek ellenére is, ráadásul várható éves növekedését 4 százalékra várják, meghaladva az eurózóna előrejelzéseit. Az e-kereskedelem ugyan kihívást jelent, de piaci részesedése egyelőre 12 százalék, amely a hagyományos kiskereskedelem életképességét mutatja - tette hozzá.

Budapesti székhelyű ingatlanvállalat az ibériai félszigeten

A budapesti székhelyű cégcsoport az ibériai félsziget egyik vezető, tőzsdén jelenlévő ingatlanvállalatától, a Merlin Properties Socimi S.A.-tól vásárolta meg az ingatlanokat. Az El País című napilap értesülése szerint a vételár 22 millió euró volt.

Az Indotek Group Spanyolországban számos szupermarketet és egy retail parkot birtokol, emellett hat szállodával rendelkezik különböző településeken a Földközi-tenger partján, összesen 1300 szobával.

530 alkalmazott, mintegy 350 ingatlan, összesen 2,5 millió négyzetméter bruttó bérelhető terület

A Közép-Európa egyik vezető ingatlancsoportjának számító vállalat 12 európai országban van jelen kiskereskedelmi, irodai, logisztikai és szállodai ingatlanokkal,

a többi között Olaszországban, Görögországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szerbiában.

A több mint 530 alkalmazottat foglalkoztató vállalat mintegy 350 ingatlannal rendelkezik, összesen 2,5 millió négyzetmétert meghaladó bruttó bérelhető területtel és 350 millió eurós éves bevétellel. Bérlőik száma több mint négyezer.

 

Forrás: MTI, facebook.com/factorybonaire

fmbusiness.hu
458 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.