FbPixel

#home office

Adatközpont-üzemeltetés: átrendeződött a járványhelyzetben

Az adatközpontok üzemelése sem állhatott meg a koronavírus megjelenésével, sőt, az online megoldások felértékelődésével még fontosabb lett a zavartalan működés fenntartása. A létesítményvezetők ebben a helyzetben folyamatosan azt tanulják, hogyan biztosítsák a megszokott működést kevesebb on-site kollégával – derült ki a Facilitiesnet nemrégiben végzett felméréséből.

Van-e létjogosultságuk az irodáknak a home office korszakában?

Érdekes számokat közölt a Facilitate Magazin az intelligens építési technológiával foglalkozó cég, a Metrikus adatai alapján. Az Egyesült Királyságban a járvány második hulláma során sok esetben hatszorosára nőtt az irodák kihasználtsága az első lezárásokhoz képest.

Nem tervezik csökkenteni irodáik alapterületét a német vállalatok

A járványvédelmi lezárások miatt általánossá vált otthoni munkavégzési konstrukciók ellenére sem kívánja csökkenteni irodái alapterületét a német vállalatok túlnyomó többsége a kölni IW gazdaságkutató intézet felmérésének nemrégiben publikált eredménye alapján.

Iroda vagy home office – Örök vita marad?

Ez a mai nap is megerősít minket abban: igazából senki sem tudja pontosan, mire készüljön. Boris Johnson szerint ez átmeneti állapot, hamarosan nem beszélhetünk home office-ról. Eközben az átlag munkavállaló 2-3 munkanapot otthonról dolgozna.

Felmérés: mennyire volt nehéz év a munkavállalók szerint?

Csaknem 32 százalék szerint nagyon nehéz év volt. És van még egy fontos tanulsága a felmérésnek: a felmérésben részt vevők 12,5 százalékának mondott fel a munkaadója az elmúlt egy évben.

A PwC megállapodott munkatársaival – így dolgoznak a nyitás után

Többször írtunk már róla, ki hogyan gondolkodik: a nyitás után egyenes út vezet vissza az irodákba, hibrid munkarend várható vagy mindenki marad home office-ban. A nyitással a küszöbön talán érdemes az Egyesült Királyság megoldásaira figyelni.

Június 3.: Az Év Irodája Piknik és Díjátadó, Kopaszi Gát

Az alap belépés ingyenes, az esti VIP díjátadóra az Öböl Ház tetőteraszára viszont jegyköteles.

A rugalmas munkavégzés értékesebb, mint a fizetésemelés

Több olyan kutatás is készült a közelmúltban, amely az aktuális munkavállalói preferenciákat vizsgálta, és egy közös pont mindegyikben felfedezhető: a legfontosabb a szempont a távoli és helyszíni munkavégzés közötti egyensúly megteremtése, és az alkalmazottak olyan munkát már nem szívesen vállalnak, amely kizárólag csak irodából végezhető.

Home office költségtérítéssel?

Mivel a munkáltató köteles a munkavállalónak a munkaviszony teljesítésével felmerülő költségeket megtéríteni, ez az elrendelt otthoni munkavégzés miatt megnövekedett energiaszámlára is kiterjedhet abban az esetben, ha a dolgozó igazolni tudja a költségek indokoltságát, ám az összefüggés bizonyítása nem egyszerű - mutattak rá a Taylor Wessing

Növekszik az ESG-tudatosság

Az fmbusiness.hu szúrta ki, hogy a CBRE egy olyan átfogó, több területet is érintő friss kutatást készített, amelyből számos olyan tendencia kiszűrhető, amely a jövőben nagy hatással lehet az épített környezetre. A felmérés során világszerte több mint 20 000 különböző életkorú résztvevőt kérdeztek meg lakhatás,