FbPixel
2023 november 29.

#facility manager

Hogyan léphet szintet FM-szolgáltatásunk?

Egy olyan piacon, ahol az új létesítményeket a legmagasabb elvárásoknak és a különböző minősítési rendszereknek megfelelve alakítják ki, a bérlőkért is élesedik a verseny. Ezen a terepen az innovatív FM-szolgáltatók vannak lépéselőnyben.

Olcsó „bukó” takarítási cégek a piacon - mégse kifizetődő...

Fontos az iparág kifehérítése, ez mindenki érdeke. Garanciát vállaló profi FM-cégeknek, munkavállalóknak és megbízóknak egyaránt. A NAV nemrégiben egy olyan "bukó" céghálózatot fülelt le, ahol közel 800-an is dolgoztak...

Vérfrissítés az FM-szakmában: mi várja a fiatalokat?

A létesítményüzemeltetés nem az a terület, ahová nagy számban áramlik be a fiatal munkaerő, így a szakemberek átlagéletkora is folyamatosan nő. Ezért is egyre égetőbb kérdés az újgenerációs FM-ek bevonzása. Emellett azonban az is nagyon fontos, hogy a leendő munkatársak tisztában legyenek azzal, mi várja

Tetőkarbantartás: egy nyelvet beszélünk?

Ha a tető szorul karbantartásra, az többnyire sürgős megoldást kíván – biztonsági és anyagi okokból egyaránt. A létesítményüzemeltetők ilyen esetekben gyakran kapnak szakkifejezésekkel tűzdelt magyarázatokat a hibára és az ajánlatok értelmezésénél sem biztos, hogy a két fél – a facility manager és a kivitelező –

Útikalauz FM-eknek: stratégiai tervezés a létesítményüzemeltetésben

Egy létesítménystratégia kialakítása hatékonyabbá teszi az FM-ek munkáját és a teljes szervezet számára is nagy előnyökkel jár. Átláthatóvá és tervezhetővé válik minden tevékenység és kiadás, tisztázódnak a prioriátások és a megvalósíthatóság, mindez természetesen a vállalati irányelvekkel összhangban. De melyek a stratégiai tervezés alapjai a létesítményüzemeltetésben?

Facility Manager vagy? Így optimalizáld a munkád!

Az elmúlt években számos kihívással kellett szembenéznie a cégeknek és az FM-szakmának. A jelenlegi gazdasági helyzetben alapvető elvárás a költségek minél hatékonyabb csökkentése mellett a karbonsemlegesség eléréséért tett erőfeszítések is kiemelt fontosságúvá váltak. A járványhelyzet is arra késztette az döntéshozókat, hogy átgondolják eddigi működésüket, ráadásul

A betonrepedések komoly kockázatot jelentenek - Mit tehet az FM?

A betonrepedésekhez vezető folyamat akár évekig is eltarthat, de aztán jellemzően gyorsuló ütemben romlik a helyzet. Ez az állapotromlás számos (élet)veszélyes helyzet okozója is lehet, éppen ezért az facility managereknek fokozottan ügyelniük kell a probléma mielőbbi felismerésére és kezelésére.

Digitalizáció az FM-szakmában: költségcsökkentő hatékonyságnövelés

Drasztikusan emelkednek a költségek létesítményüzemeltetésben is, éppen ezért jelentősen felértékelődtek azok a megoldások, amelyekkel a facility managerek időt, energiát, de legfőképpen pénzt spórolhatnak. Ennek egyik következménye, hogy a szakmában alapvetővé válik a digitalizáció.

Vigyázz, kész, elektromos töltés! – Hogyan készüljön fel az FM?

Az elektromos autók töltésének biztosítása már évek óta kiemelt kérdés a parkolóval rendelkező létesítmények üzemeltetői számára, ám év eleje óta már rendelet is szabályozza az e-töltők meglétét. Éppen ezért a létesítményüzemeltetőknek minél előbb fel kell készülniük a változásra. De milyen lépések szükségesek ehhez?

Open office - Mit tehet az FM az iroda biztonságáért?

A járványt követően megváltoztak az irodai környezettel szemben támasztott igények is: amellett, hogy minden eddiginél hívogatóbbnak kell lennie, a biztonságos kialakítás is legalább olyan fontos. Ez a kettő azonban nem jár mindig kéz a kézben.