FbPixel

#évosz

Újabb hazahívó program a szakemberhiány enyhítésére

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) piaci felmérései szerint továbbra is a munkaerőhiány nehezíti meg leginkább a hazai építőipari vállalkozások életét. A szövetség hazahívó programot hirdet a helyzet orvoslására.

Ismét Koji Lászlót választották az ÉVOSZ elnökének

A régi-új elnök 2015 óta tölti be a pozíciót. Újabb négy évre Koji Lászlót választotta elnökének az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a csütörtökön tartott tisztújító közgyűlésen - közölte az ÉVOSZ az MTI-vel.

Megalakult a Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat az ÉVOSZ keretein belül

A hazai építőanyag-gyártókat követően saját tagozatot alapítottak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ-on) belül a magyar építőanyag-kereskedők is. A frissen kinevezett Juhász Attila elmondta, a közel ezer kereskedő 30 ezer dolgozójának a jövője és biztonsága az egyik legfontosabb, hiszen az ő érdekeiket hivatottak képviselni -

Építők Napja - az ágazat 2023-ban új kihívások előtt áll

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. Az építőipar 380 ezer főt foglalkoztat. Kiegészítve az építőanyagiparral, valamint az oktatás- és tudományos élet képviselőivel, fél millió kolléga munkáját köszönte meg az ÉVOSZ az Építők Napja alkalmából. A teljes értéklánc az ország termelési értékének 12%-át

Építési termékek: megszűntek a beszerzési nehézségek, csak épp nincs vevő

Az építőanyag-kereskedő vállalkozások többsége az építési termékek egy részénél árcsökkenéseket prognosztizál. A korábban tapasztalt beszerzési nehézségek megszűntek. Mindeközben az építési termékek iránti jelentős keresletcsökkenés a kereskedelmi vállalkozásoknál a tevékenységük szűkülését eredményezi, ami a jövedelmezőségük csökkenését vetíti előre - tudta meg az fmbusiness.hu.

Külföldi befektetők létesítményeinél egyre kevesebb a magyar munkaerő

FM Business – építőipar, létesítménygazdálkodás. Az Európai Unión kívüli befektetők létesítményeinél a hazai termékgyártók, tervezők és kivitelezők egyre kevésbé kapnak esélyt a közreműködésre – hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

2023 még nem a mélypont az építőiparban...

FM Business - építőipar. A magyar építőipar 2023-ban is drámai visszaesést él át, de mélypont 2024 lesz – ez derült ki az Újház Piramis Építőház által szervezett kerekasztal beszélgetésen Gödön, a cég új építőanyag- és barkácsáruházának megnyitóján. Az fmbusiness.hu azt is megtudta: máris 15 ezren

Építőanyag-kereskedelem: a kilátások egyelőre nem jók, de…

Az építőanyag-kereskedők bíznak abban, hogy az év második felében a trend meg fog fordulni. Az építőanyagárak a mélypontra jutottak, további ármérséklődés nem várható – tudta meg az fmbusiness.hu portál az ÉVOSZ Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatától.  

Az építőipar érdekeit védi az építési termékek környezeti információs rendszere

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer - jelentette be közleményében a minisztérium.

Az igényes megrendelők új elvárásokat fogalmaznak meg

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. 2024-ben a június 7-i központi ünnepségen került sor a szakmai teljesítmények elismerésére, kitüntetések átadására, az ágazatban dolgozó 380 ezer foglalkoztatott köszöntésére, valamint az ágazat tavalyi és jelenlegi helyzetére. Az fmbusiness.hu ez utóbbiba enged most betekintést.